Feriefriske spammere sætter ny rekord

Spammerne er hjemme fra ferie. Antallet af spammails er steget ekslosivt siden sidste mandag.

Antallet af spammails i de danske indbakker er nu rekordhøjt. Faktisk er 92 procent af alle mails nu spam. Det fortæller Diego d'Ambra, der er teknisk chef hos sikkerhedsfirmaet Softscan.

"Siden mandag i sidste uge kan vi se et pænt hop op ad," oplyser Diego d'Ambra.

Firmaet sælger spamfiltre til en lang række kunder og ved at sammenligne antallet af spammails med antallet af kunder, når Softscan frem til at stigningen i antallet af spam er på 40 procent siden mandag i sidste uge.

"Mængden af spam er steget markant. Og det er ikke bare gradvist. Det er nærmest fra den ene dag til den anden," siger Diego d'Ambra.

Stigning er en tendens

Dermed ser stigningen i antallet af spammails ifølge direktøren ud til at være en tendens. Det er nemlig ikke første gang, at spammængden vokser markant i slutningen af sommeren.

"Sidste år i september og forrige år steg mængden af spam også voldsomt," siger Diego d'Ambra.

Ifølge Diego d'Ambra er der mange teorier om hvorfor mængden af spam eksploderer sidst på sommeren. En af dem går ud på, at folk kommer tilbage til universiteterne med nye, inficerede maskiner, som de kobler til højhastighedsnettene på uddannelsesinstitutionerne.

"Det gør at spammernes kapacitet til at kunne sende spam ud bliver større," siger Diego d'Ambra.

En anden teori er ifølge direktøren, at spammerne er kommet fra ferie eller tidligere skoleelever starter for sig selv som spammere. Det kan muligvis forklare, hvorfor antallet af spammails boomer netop nu.

Sidste år gav den kraftige stigning i spam forsinkelser hos virksomheder og private, fordi langt flere mails skulle igennem spamfiltrene. Også Softscan oplevede presset på udstyret, fortæller Diego d'Ambra.

"Det kom så massivt, at vi også havde udfordringer med at klare den ekstra kapacitet," siger Diego d'Ambra.

Imidlertid er antallet af spammails nu steget med yderligere 40 procent, og det giver ny risiko for forsinkelser i landets ind- og udbakker. Samtidig kan virksomheder måske opleve at deres nyindkøbte server allerede er blevet for lille til at klare antallet af mails, fortæller direktøren.

Selv regner Diego d'Ambra ikke med problemer i år. Smartere måder at scanne på og mere kapacitet burde holde forsinkelserne fra døren.

"Vi har fået en række nye våben. Indtil videre oplever vi ikke forsinkelser," siger Diego d'Ambra.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere