De politiske computerspil er over os

Hizbollah har netop udsendt et computerspil, hvor man skal dræbe israelere. De politiske spil vil vinde større indpas de næste par år, spår computerspilsekspert.

Angrib Israel med et raketstyr og få bonus.

Sådan er scenariet i et nyt computerspil fra den libanesiske politiske og militante organisation Hizbollah, der i "Special Force 2" blæser til angreb mod Israel.

I computerspillet er man en Hizbollah-soldat, der skal tjene sine points ved at dræbe israelske soldater, og spillet er baseret på Libanons 34 dages krig mod Israel, der fandt sted sidste år.

Det skriver Reuters.

"Med dette spil vil vi over for vores børn præsentere mdstanden mod Israels besættelse. For besættelsen skal modstås, og vort land må forsvares," siger Hizbollas medietalsmand Sheik Ali Daher til Reuters.

Han forklarer, at især børnene skal have en opfattelse af de største slag i krigen, og at fjenden Israel rent faktisk kan besejres.

Spillet blev lanceret i sidste uge.

Politiske spil vinder indpas

Denne form for politiske spil har længe været kendt fra webbaserede flash-spil, der er meget billigere at producere end stort anlagte 3D-computerspil.

Disse flash-spil læner sig ofte op ad kendte og konkrete politiske og militante situationer, der er aktuelle netop nu.

Og der vil komme flere politiske spil inden længe, spår en computerspilsekspert i Danmark.

"De flash-baserede spil vil vinde indpas på flere og flere hjemmesider. Derimod er det indtil videre så som så med større politiske spil-produktioner," siger ph.d.-studerende Miguel Sicart fra IT-Universitetets center for computerspilsforskning.

Om tre år er vi modne

Han peger dog samtidigt på, at der allerede nu er større politiske spilproduktioner på markedet.

Blandt andre Under Ash, hvor spilleren starter som en palæstinenser, der indleder med at kaste sten mod israelske soldater og undervejs i spillet udvikler sig til en militærstrateg.

Et andet eksempel på højaktuelle computerspil med politiske undertoner er ifølge Miguel Sicart de amerikanske Kuma\War, hvor man som amerikansk soldat bliver sendt ud på udslettelses-missioner i blandt andet Irak, Afghanistan, Sydkorea, Iran og den klassiske amerikanske udebane, Vietnam.

"Disse spil koster dog meget at producere, og markedet er simpelthen for lille for tiden," lyder det fra Miguel Sicart.

Han regner dog med, at omkring 2010 vil der være basis for et større marked for politiske spil.

"Der kommer generelt et større græsrodsmarked inden for computerspilsbranchen, og det vil politiske producenter kunne lukrere på. Spillene bliver noget mere niche-præget, og udseendet vil heller ikke ligne de store glitrende produktioner, som vi kender i dag," forklarer Miguel Sicart.

ingen points til ny-nazister

Mens de politiske spil kunne være en ny niche inden for det voksende computerspilsmarked, så tror Miguel Sicart dog ikke, at alt bliver tilladt i fremtidens produktioner.

"Computerspillene vil minde meget om filmmarkedet, hvor man ser politiske spil, men ikke decideret propagandafilm i biograferne. Derfor vil vi nok blive forskånet for spil om eksempelvis ny-nazister, der hærger blandt indvandere," siger han.

Han vil dog ikke udelukke, at den slags spil kan findes på nettet.

"Sandsynligvis vil markedet og spil-fansene slet ikke have brug for den slags spil, og ofte vil spilproducenterne generelt ikke udsende den slags spil på grund af de etiske aspekter og uacceptable intolerance," siger Miguel Sicart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere