Den der gemmer storage til natten, gemmer til katten

Alt for mange hamstrer lagringsplads, som de aldrig bruger til noget, og det er både dyrt og fråds med ressourcer.

Computerworld News Service: Uanset om det gælder om at få et bord på sin yndlingsrestaurant, booke drømmerejsen eller at leje en bil, kan det ofte betale sig at reservere i forvejen.

Men for lagrings- og it-administratorer, der mærker presset fra den stadigt mindre gulvplads og de øgede energibesparelser i datacentrene, er det et stort problem, at en organisations afdelinger reserverer lagringsplads, de måske aldrig får brug for.

Ifølge en ny rapport fra Forrester Research kan utilstrækkelig administration af overskydende plads resultere i, at så lidt som 40 procent af den egentlige plads bliver brugt.

Kan forværres yderligere

Problemet bliver værre, når flere faktorer spiller ind samtidig, for eksempel dårlig kommunikation mellem organisationens afdelinger, ineffektive eller overdrevne vurderinger af lagringsbehov og voksende mængder af data.

Det kan let blive til en dårlig vane, at brugere beder om mere lagringsplads, end de egentlig har brug for.

Desværre opdager de sjældent, at kapaciteten allerede er betalt og fortsat står ubrugt hen og bruger strøm og nedkølingsressourcer for ingen verdens nytte.

Én løsning er, at man trækker den ubrugte lagringsplads tilbage, men den proces kan skabe flere problemer end den gør gavn.

Det kan desuden være svært at få lov til at tage lagring fra en afdeling eller en bruger, der har hamstret, og som føler sig tryg ved tanken om, at den har rigeligt med plads.

Godt hjælpemiddel

Lagringsanalytikere siger, at mere thin provisioning, altså en funktion, hvor man kun tildeler den enkelte server den mængde plads, den har brug for, når den har brug for det, muligvis kan være et hjælpemiddel, fordi man så giver modtageren en illusion om, at vedkommende modtager mere plads, end den faktisk gør, mens et program regner ud, hvad der faktisk er behov for.

"Thin provisioning kan have en dramatisk effekt på lagringsinfrastruktur, effektivitet og budget," siger Steve Norall, der er analytiker hos Hopkinton.

"Det giver it-administratorene mulighed for at udsætte indkøbet af mere plads, til der faktisk er brug for det i stedet for at bruge en masse penge på forhånd, på plads som ikke bliver brugt til noget," siger han.

Forrester-rapporten viser dog, at thin provisioning ikke er uden ulemper.

Faktorer som mulig nedetid for applikationer, begrænsninger i fil-lagring, virtuel server kompleksitet og ressource-sultne databaser skal alt sammen tænkes med, før man tager imod ideen, advarer Andrew Reichman, som er en af forfatterne bag rapporten.

Offentliggørelser i maj fra store lagringsproducenter som EMC og Hitachi Data Systems, om at virksomhederne vil indoperere en thin provisioningfunktion i deres produkter, er et skridt i retning af en tiltrængt mulighed for at føre ideen ud i livet på en god måde.

På onsdag vil DataCore lancere en gratis 30-dages prøveperiode med thin provisioning-teknologi, som kan downloades af alle, der gerne vil være bedre til at administrere deres lagringsplads.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere