Server-projekt sparer en milliard kroner i strøm

It storebror IBM har kastet sig ud i et energispare-projekt, der omfatter konsolidering af 3.900 servere og sparer strøm for mere end en milliard kroner.

IBM, der går under tilnavnet Big Blue har kastet sig ud i et energispareprojekt med overskriften Project Big Green. Projektet blev sat i søen i maj, og nu er der nyt fra Projekt den store grønne sparegris, skriver den amerikanske udgave af Computerworld online.

3.900 servere placeret seks forskellige steder rundt om i verden får sparket og bliver erstattet af 30 IBM System z9 mainframes, der kører styresystemet Linux og virtualiseringssoftware.

El nok til mindre by

Initiativet reducerer behovet for gulvplads med 85 procent og vil derudover spare nok elektricitet til at holde en mindre by kørende, fortæller IBM til Computerworld online.

Målt i procent bruger de 30 mainframes omkring 89 procent mindre strøm end de 3.900 servere, de erstatter, hvilket giver IBM en besparelse over en femårig periode på 1,4 milliarder kroner på elektricitet samt support og software.

Vil sælge som produkt

Udover at spare IBM mange penge er det også planen, at denne miljøvenlige computer-infrastruktur skal ende med at blive til et egentlig projekt, som IBM kan sælge til sine kunder.

De seks af IBM's datacentre, der deltager i konsolideringsprojektet, ligger i henholdsvis Poughkeepsie, New York, Southbury, Connecticut; Boulder, Colorado, Portsmouth, England; Osaka, Japan og Sydney, Australien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere