Prosa: Antallet af it-studerende i 2007 er for lavt

Der er ingen grund til at holde armene oppe alt for længe over det stigende antal it-studerende, mener Prosa. Fagforbundet hævder, at branchen har brug for mange flere it-folk.

Inden de danske it-virksomheder bliver alt for glade over det stigende antal it-studerende i 2007, maner fagforbundet Prosa til besindighed.

"Man skal tage højde for, at selvom kurven ser ud til at knække, så kommer vi fra katastrofalt lave optagelsestal i de foregående år. Så der er ingen grund til at hvile på laurbærrene alt for længe," siger uddannelses- og beskæftigelsespolitisk sekretær hos Prosa, Mads Kellermann.

Han forklarer, at optagelserne i år ligger langt fra de tal, som vi oplevede i 2003.

I 2003 blev der ifølge Mads Kellermann optaget i alt 2.687 it-studerende, hvor der i år er optaget 2.509 studerende, der kommer til at beskæftige sig med it.

Uddannelser mister studerende

"Det er da dejligt, at udviklingen går i den rigtige retning, men et uddannelsesområde som datalogi er faldet igen år, og det ser meget skidt ud," udtaler han.

Antallet af optagne datalogistuderende lå på 327, hvorimod det i år kun er på 209. Færre søger også ind som it-studerende på handelshøjskolerne, og antallet af unge på diplomingeniøruddannelserne er faldet med hele 26 procent.

"De faldende tal bunder først og fremmest i image-problemer, og derfor skal offentlige og private virksomheder fortsætte med det gode arbejde og de mange projekter, der kan tiltrække flere unge til it-branchen," forklarer Mads Kellermann.

Glæde i mellemstor it-virksomhed

Hos informationslogistik-virksomheden Itella er beskeden om det stigende antal it-studerende modtaget med stor glæde.

"Dels er det meget positivt, at unge igen kigger mod it-fagene, dels glæder vi os over, at der fra politisk side er opbakning og fokus på at få flere kompetente it-uddannede," siger Itellas administrerende direktør i Danmark, Kim Høgskilde.

Han forklarer, at det for en virksomhed med 60 ansatte er svært at finde unge med de rette it-kompetencer, når der skal ansættes folk.

"De unge vælger jo ofte kendte brands som Microsoft og KMD, men vi håber meget på, at det stigende antal it-studerende kan bidrage til, at vi og andre virksomheder kan få bedre arbejdskraft frem for at skulle selvuddanne alle nyansatte fra bunden," forklarer han.

It kombineret med andre fagområder

Kim Høgskilde peger især på det glædelige i, at mange studerende vælger it-uddannelser, der kombinerer it med andre kompetencer.

"Det er jo vigtigt, at de unge får en forretningsforståelse og evnen til at kommunikere den forståelse videre i it-løsningerne. Selve programmeringen og de mere tekniske aspekter foregår jo i højere grad end tidligere i udlandet," afslutter Kim Høgskilde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere