Ulovlig aktiehandel gav seks års fængsel

Tidligere topchef for it-koncern fik i fredags en dom på seks års fængsel og en bøde på 103 millioner kroner for insider-handel.

Joseph Nacchio, tidligere topchef for Qwest Communications International, modtog i fredags sin dom for at bedrive såkaldt insider trading med selskabets aktier tilbage i 2001. Det skriver News.com.

Dommen betyder, at Nacchio skal seks år i fængsel og tilbagebetale den gevinst på 283 millioner kroner han fik ved brug af sin interne viden. Dertil kommer en bøde på 104 millioner kroner.

At løslade Joseph Nacchio mod kaution, kan der ifølge dommeren i den amerikanske ret Edward Nottingham ikke blive tale om, skriver News.com.

19 anklagepunkter

Nacchio, der er 58 år gammel, blev kendt skyldig i 19 forskellige anklagepunkter vedrørende insider-handel med Qwests aktier.

Fredagens dom er en stor sejr for de amerikanske anklagere, der for nylig måtte lade 13 KPMG-topchefer slippe i en sag om ulovlig brug af skattely.

Hovedanklagen går på, at Nacchio tilbage i 2001, da han stadig sad på posten som administrerende direktør, solgte Qwest-aktier på baggrund af viden, han sad med om firmaets reelle økonomiske situation, men som andre investorer ikke kendte til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere