162 millioner kinesere er på nettet

Kinesisk vækst i antallet af internetbrugere eksploderer. Det sker ikke mindst på grund af en ny beskrivelse af den typiske kinesiske internetbruger.

Antallet af internetbrugere nåede i slutningen af juni ny højder. 162 millioner kinesere har en internetforbindelse. Samtidig er der sket en stigning i væksten af nye brugere i landet.

Det viser nye tal fra den kinesiske organisation CNNIC (China Internet Network Information Center).

Ifølge organisationen understreger tallene en voldsom stigning i vækstraten over nye internetbrugere i landet.

Siden juni 2006 er antallet af kinesere på nette nemlig vokset med 21,7 procent, oplyser organisationen, som forvalter landets topdomæne .cn, og holder øje med internetforbruget i Kina.

Ny definition

Det er især en ændring af organisationens definition af en internetbruger, som har skabt grundlag for den øgede vækst.

Således beskrev CNNIC indtil for nylig en interbruger som "en, der bruger mindst en time online om ugen" til "en, der mindst en gang i løbet af de sidste seks måneder har været på internettet."

Ikke rekordstigning

Den gamle måde at definere en internetbruger på har været anvendt i 10 år. Men den største vækst i antallet af landets internetbrugere skete i 2004.

Her steg antallet af kinesiske internetbrugere med 34,5 procent til 79,5 millioner brugere.

122 millioner kinesere kommer online ved hjælp af en trådet bredbåndsforbindelse, oplyser CNNIC.

55,6 millioner kinesere bruger trådløs teknologi til at komme på nettet og 44,3 millioner mennesker bruger en mobiltelefon til at tilgå internettet.

Med en udbredelse af internetadgang på 12,3 procent af befolkningen ligger Kina ifølge CNNIC stadig lidt under det globale gennemsnit på 17,6 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere