Rasende udfald mod Sony over PS3-udfasning

Forbrugere raser over Sonys beslutning om at stoppe produktionen af en af de mest populære PlayStation 3-modeller.

En veritabel kritik-bølge har rejst sig, efter det fornylig kom frem, at Sony planlægger at stoppe produktionen af selskabets 60 gigabyte-udgave af spilkonsollen PlayStation 3, skriver Financial Times.

Udmeldningen kom blot en uge efter, at Sony overraskende meddelte, at prisen på samme model ville blive sænket med omkring 600 kroner på det vigtige amerikanske marked.

Med trækket er kun Sonys store PS3-konsol på 80 gigabyte tilbage på det amerikanske marked, hvor den koster knap 3.500 kroner.

Sony meddeler dog, at selskabet fortsat ligger inde med et betydeligt antal 60 gigabyte-konsoller, der vil kunne dække efterspørgslen i i hvert fald den nærmeste fremtid.

Utilfredse forbrugere

Det ændrer dog ikke på, at mange forbrugere er utilfredse med Sonys beslutning, viser en stribe vrede indlæg på forskellige spil-sites på nettet.

Analytikere mener ifølge Financial Times, at Sonys beslutning hurtigt kan ramme salget af de resterende modeller, fordi det kan få forbrugerne til at vente, til Sony sænker prisen på 80 gigabyte-modellen.

”Både Sony og Microsoft vil efter alt at dømme sænke priserne til jul. Det vil under alle omstændigheder forvirre kunderne, hvis der er for mange modeller i butikkerne, og Sony har derfor en interesse i at strømline selskabets modeller,” siger Hiroshi Kamide, analytiker hos KBC, til Financial Times.

Noget skal der da også gøres, for salget af Sonys PS3-konsol halter langt efter ærkerivalernes salg på det store amerikanske marked.

I maj solgte Microsoft eksempelvis 5,6 millioner Xbox 360-konsoller, mens Nintendo solgte 2,8 millioner Wii-konsoller.

Sony solgte blot 1,4 millioner PS3-konsoller, viser tal fra NPD, skriver Financial Times. Det kan have indflydelse, at PS3 er dyrere end de to andre konsoller, hedder det.

Sony har endnu ikke offentliggjort planer om at sende 80 gigabytemodellen ud på de europæiske markeder, men det ventes at ske snart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere