Artikel top billede

Intel går sammen med OLPC om 100-dollar bærbar

Chipgiganten Intel har overraskende besluttet at gå med i uddannelsesprojektet OLPC, der står bag den revolutionerende folke-pc.

Chipgiganten Intel går nu overraskende med i OLPC-projektet, (One Labtop Per Child) som vil dele bærbare computere ud til børn i verdens fattige lande.

Computerne er lavbudget-maksiner, som ellers er udstyret med chips fra processorgigantens arvefjende, AMD (Advanced Micro Devices.)

Intel har selv tidligere lanceret et produkt som ligner OPLC's bærbare computer.

Men i modsætning til OPLC's XO computer var Intels' Classmate-pc allerede tilgængelig i marts. Intels computer koster i øjeblikket 1.214 kroner stykket, mens OLPC's 100-dollar bærbare koster 944 kroner at producere i øjeblikket.

Intel har erfaring

Intel har solgt Classmate i Brasilien, Mexico, Nigeria og Pakistan, mens OLPC har betaversioner i test hos skolebørn i Argentina, Brasilien, Libyen, Nigeria, Pakistan, Thailand og Uruguay.

Landenes regeringer har lovet at købe XO-computeren når den sættes i storproduktion.

Nicholas Negroponte, der er grundlæggeren af OPLC-projektet, har tidligere udtalt, at Intels Classmate-projekt har påvirket OPLC negativt.

Chipgiganten og OLPC har i et stykke tid diskuteret samarbejdsmulighederne, men er ifølge Intel's vicedirektør Will Swope først nu blevet enige om en aftale.

"Vores opgave er at kigge på mulighederne for at skabe den største effekt for uddannelse og børn verden rundt," siger Will Swope.

Chipfirmaet har brugt omkring 5,3 milliarder kroner på uddannelsesrelaterede initiativer siden firmaet blev grundlagt. Ifølge direktøren fik det firmaet til at overveje hvordan man kunne gøre endnu mere for børn og uddannelse.

"Svaret var at gå sammen med OLPC," siger Will Swope.

Hilser samarbejde velkomment

Hos OPLC siger Nicholas Negroponte, at samarbejdet med Intel betyder, at det størst mulige antal bærbare computere nu vil nå ud til børnene.

Ifølge OLPC's software- og indholdsdirektør, Walter Bender, bliver den første ting, der nu skal tages fat på, at udvide den open source-baserede softwarepalette til også at omfatte de ressourcer, som Intel stiller til rådighed.

"Vi er nået frem til, at det er bedre at arbejde sammen end at arbejde hver for sig. Vi får flere muligheder fro børnene på tværs af platformene," siger Walter Bender.

Bredt samarbejde

Aftalen betyder at OLPC og Intel vil arbejde sammen både på teknologi- og læringsfronten. Intel bliver nu også en del af OLPC-rådet. Intel har dog endnu ikke navngivet medlemmerne.

På kort sigt vil Intel dermed støtte to forskellige bærbar-programmer til fattige lande.

Det bliver op til regeringerne at vælge, hvilken maskine de vil købe til deres skoler. Over tid vil de to programer ifølge Intel blive mere ens.

OLPC håber at producere en million bærbare computere inden nytår. Det er den taiwanesiske producent Quanta, der fremstiller apparaterne, der oprindeligt skulle have holdt en pris på 100 dollars stykket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere