IDC: Kina bliver centrum for offshoring

Analytikere fra IDC ser Kina som fremtidens centrum for offshoring. Et andet analysehus tvivler dog på Kinas fremtid.

Det bliver Bangalore, Manila og Delhi, der bliver kraftcentrene for fremtidens offshoring.

Det mener analysehuset IDC, der har udgivet et globalt index, hvor 35 byer i Asien og Stillehavsområdet sammenlignes.

Analysehuset sammenligner byerne på kriterier som eksempelvis lønomkostninger, lejepriser, arbejdsstyrkens sprogkundskaber, infrastruktur og politik.

I øjeblikket er det Bangalore som toppe listen. Men også kinesiske byer som Dalian, Shanghai og Beijing er med på top 10 over de bedste byer at offshore til.

"Indiske byer har arvet en række udfordringer, som eksempelvis pres på infrastrukturen og omkostningerne til løn," siger Conrad Chang fra IDC's afdeling for Asien og Stillehavsområdet.

Mens Indien har fokuseret på USA og Europa, har Kina store muligheder på det japanske og koreanske marked, fortæller han.

Kinesiske byer vil overhale de indiske byer omkring 2011 på grund af store investeringer i infrastrukturen, evnen til at tale engelsk, internetforbindelsernes udbredelse og de tekniske færdigheder.

Tvivl om Kina

Det konkurrerende analysebureau Forrester er lidt mere skeptisk på Kinas fremtid som offshore centrum.

For næsten to år siden blev landet betragtet som den nærmeste konkurrent til Indien som centrum for offshoring. Men Forresters analyser viser, at markedet ikke har bevæget sig som ventet, oplyser firmaet.

Kina tiltrækker hovedsageligt virksomheder fra Japan og Korea, men de fleste firmaer har selv åbnet afdelinger fordi der ikke er så mange store udbydere af tjenester.

Mange virkspomheder fra USA og Europa der har offshore afdelinger i Indien, kan også have afdelinger i Kina. Men de indiske afdelinger er typisk større, vurderer Forrester.

Dermed skal Kina stadig have has på de krav, som virksomheder fra Europa og USA stiller om blandt andet sprogfærdigheder og ophavsret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere