Højdepunkter fra avisen Computerworld fredag 6. juli

Digital omhu? Vil it sætte fart på kvalitetsreformen? Sidste chance for Danware? Butikker indfører digital kontrol af fødevarer. Supercomputernes fremmarch smitter af på hele it-udviklingen. Dansk teknologi gør festival-oplevelserne bedre. Ingen underskudsgaranti til forsøg med ODF. Multi-touch-brugerflade til lavpris. Dansk forsker udvikler automatisk planlægning.

Digital omhu?

Krisen i A.P. Møller – Mærsk er et skrækeksempel på mislykket digitalisering. Computerworld har kortlagt, hvad der gik galt­– og hvad andre virksomheder kan lære af Esplanadens fejl.
(Side 2 og 20-23)

Vil it sætte fart på kvalitetsreformen?

Hvor hårdt vil Anders Fogh Rasmussen træde på it-speederen? Det er det store spørgsmål, når det gælder regeringens kvalitetsreform.
(Side 12-13)

Sidste chance for Danware?

Analytikere sår tvivl om det danske softwarefirma Danwares fremtid og strategi. Til gengæld er ledelsen fuldt tilfreds med udviklingen.
(Side 8-9)

Butikker indfører digital kontrol af fødevarer

Dansk Supermarked prøver at gøre fødevaresikkerheden digital ved at gå fra mapper til databaser.
(Side 10)

Supercomputernes fremmarch smitter af på hele it-udviklingen

Verdens kraftigste computersystemer oplever i disse år en massiv markedsfremgang, og det får betydning for det kommercielle server- og forbrugermarked, mener en række eksperter og branchefolk.
(Side 14)

Dansk teknologi gør festival-oplevelserne bedre

Danskudviklet software lover bedre musikoplevelser for festivalgængere, der bliver hjulpet med at finde netop de koncerter, der passer til deres musiksmag.
(Side 15)

Ingen underskudsgaranti til forsøg med ODF

Open source-leverandørerne er meget positive over for Socialdemokraternes forslag om underskudsdækning til ODF-pionerer. Det er dog langt fra alle de danske politikere, som er i gavehumør.
(Side 16)

Multi-touch-brugerflade til lavpris

En fransk udvekslingsstudent ved Aalborg Universitet har bygget sin helt egen computer med multi-touch-brugerflade og bruger blandt andet to pærer, der normalt anvendes til at holde smågrise varme, til at matche giganters produkter.
(Side 17)

Dansk forsker udvikler automatisk planlægning

Dansk forsker er i front med at udvikle komplekse søgealgoritmer til automatisk planlægningsteknologi, der kan blive et nyt industrieventyr for personlige robotter til plejehjem og hospitaler.
(Side 18)

Avisen er tilbage 17. august. God sommer.

Læser du ikke avisen? Klik her for et godt tilbud på Computerworlds ugentlige avis med dybdeborende, perspektiverende og dagsordensættende journalistik ... hvis du vil noget med it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere