Artikel top billede

"Meget af det er teknikaliteter, men det er noget der har stor betydning for medarbejderne," lyder det fra personalechef Nic Theisen, CSC.

Nye konflikter truer freden i CSC i Danmark

Forrige uges strejker hos CSC var udløst af uenighed om uddannelse. Men der er mange andre uløste konflikter med medarbejderne på vej.

Efter en uge med storstrejker og faglige møder blandt medarbejdere satte CSC's ledelse med en accepterende underskrift på et forlig i forrige uge punktum for balladen om uddannelsespuljen blandt virksomhedens Prosa-organiserede medarbejdere.

Men spørgsmålet er nu, hvor lang tid freden mellem medarbejderne og ledelsen holder.

Balladen om uddannelsespuljen er nemlig kun et af mange stridspunkter, som de Prosa-organiserede vil have afklaret med CSC. Det viser papirer, som Computerworld er kommet i besiddelse af.

Blot en af 21 uløste konflikter

Ifølge Computerworlds oplysninger har en arbejdsgruppe samlet de mange stridspunkter mellem medarbejderne og ledelsen i 21 hovedpunkter.

Det er usikkert præcist hvilke arbejdsmæssige forhold, sagerne dækker over.

Men kravet er, ifølge Computerworlds oplysninger, at sagerne skal forhandles på plads med ledelsen inden jul.

En enkelt af sagerne kan dog potentielt give anledning til nye strejker og faglige møder i kantinen allerede i august, erfarer Computerworld.

Truer stabiliteten

Dermed er de uløste konflikter om medarbejdernes arbejdsforhold potentielt være en tikkende bombe under stabiliteten i danske afdeling af den amerikansk ejede it-gigant CSC.

Spørgsmålet er nemlig, hvordan problemerne med de Prosa-organiserede håndteres, erfarer Computerword.

For problemerne kan forsvinde helt af sig selv, hvis sagerne bliver behandlet.

Uenigheder er normalt

Der er intet usædvanligt i, at der i virksomheder opstår uenigheder med medarbejderne. Og når der indgåes aftaler er det også normalt, at der kan opstå uenighed om fortolkningen af aftalerne.

Hos CSC arbejder virksomheden løbende med medarbejderne om at få sagerne løst, fortæller Nic Thielsen, der er personalechef hos CSC.

"Der er altid punkter, man ikke er enige om," siger Nic Thielsen.

Hemmelig strid

Personalechefen bekræfter, at der er et antal sager, som skal afklares, men præcis hvad sagerne handler om, er et internt spørgsmål mellem CSC og medarbejderne, fortæller han.

"Meget af det er teknikaliteter, men det er helt klart, at det er noget, der har stor betydning for medarbejderne," siger Nic Thielsen.

Personaledirektøren regner ikke med, at nogen af de 20 andre sager kan give anledning til en ligeså alvorlige konflikt som forrige uges strejker og faglige møder.

Kan ikke betyde strejke

"Jeg har overhovedet ingen forestillingsevne til at de skulle kunne medføre, at man synes, man skal nedlægge arbejdet for at få behandlet dem," siger Nic Thielsen.

Ifølge personaledirektøren har ledelse og medarbejdere diskuteret nogle af punkterne et godt stykke tid. Andre ting er nye.

Han understreger, at der er tale om en stor og kompleks overenskomst med mange mennesker og mange forskellige interesser. Derfor er der hele tiden i bevægelse i det, fortæller han.

"Vi har vedtaget at sætte nogle tidsfrister på, og vi har en professionel styring på det," siger Nic Thielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere