Foghs udsendinge klar med it-råd efter rundrejse

Anders Fogh Rasmussens it-udsendinge er klar med deres anbefalinger, efter de har rejst rundt i landet for at høste viden om blandt andet it.

Bedre kvalitet for en handicappet er at være selvhjulpen.

Det kan it hjælpe dem til blandt andet når det gælder kommunikation med omverden.

På en lang række områder bør kvalitetsreformen indeholde it-løft, der dels skal frigøre hænder og dels i sig selv skabe mere kvalitet for borgerne.

I hvert fald hvis det står til de to personlige repræsentanter Anders Fogh Rasmussen for et halvt år siden sendte rundt i landet for at finde gode eksempler, der kan styrke kvaliteten i den offentlige sektor.

Tidligere direktør for Danica Erik Bonnerup har besøgt institutioner på ældre og unge-området.

Og her ser han flere muligheder for at udnytte it bedre.

"Eksemplet med handicappede er blot et sted, hvor it vil kunne skabe ikke blot effektiviseringer, men samtidig skabe bedre kvalitet for den enkelte borger" siger han.

Erik Bonnerup forklarer, at der rundt omkring i landet eksperimenteres meget med anvendelse af ny teknologi, men han savner en mere koordineret indsats.

"Det virker ikke som om de gode eksempler bliver overført fra den ene institution til den anden. Det hæmmer udviklingen," siger han.

Han anbefaler derfor statsministeren at iværksætte en bedre koordinering.

Erik Bonnerup peger også på børneområdet, hvor sprogtræning sagtens kunne foregå via øget brug af it-redskaber.

Og faktisk bør Danmark gå forrest på teknologi-området, der tidligere har resulteret i eksporteventyr.

Erik Bonnerup nævner eksemplet med høreapparater, der blev til et godt forretningsområde for Danmark.

Telemedicin nedbryder afstande

Den tidligere administrerende direktør i Hovedstadens Sygehusfællesskab Erik Juhl har besøgt landets sygehuse og skulle rådgive statsministeren om sundhedsområdet.

Han nævner primært telemedicin som et område, hvor det danske sundhedsvæsen kan komme væsentligt længere end man er i dag.

Telemedicin betyder, at patienter ét sted i landet kan blive diagnosticeret eller behandlet af en specialist, der befinder sig et andet sted i landet.

"Det giver nogle fantastiske muligheder og potentiale i et land som Danmark, hvor vi mangler specialister," siger Erik Juhl.

Og i dag bliver telemedicin slet ikke brugt tilstrækkeligt, ifølge Erik Juhl.

Han peger også på sådan noget som simple kaldesystemer, hvor man kan få overblik over hvor folk befinder sig kan udbredes mere.

"Igen giver det nogle nye muligheder og øger kvaliteten," siger han.

Til gengæld afviser han, at der med kvalitetsreformen skulle komme et gennembrud for elektroniske patientjournalsystemer.

"Ingen steder i verden er det fuldt ud koordineret, men jeg tror ikke kvalitetsreformen vil lave om på det herhjemme," siger han og erkender at det ville have styrket patientsikkerheden.

De to rådgivere vil aflevere deres rapporter til Anders Fogh Rasmussen i denne uge, men først i august vil statsministeren fremlægge den endelig kvalitetsreform.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere