Artikel top billede

Administrerende direktør i Sundhed.dk Morten Elbæk jubler over kåringen.

Computerworld hædrer sundhed.dk med global pris

Computerworld hædrer sundhed.dk med den prestige-fyldte Computerworld Honors pris. Sundhed.dk er på verdenskortet, lyder det fra den stolte direktør af sundhedsportalen.

Computerworld Honors-programmet, der kårer de bedste internationale websider udviklet til at forbedre samfundet, har hædret sundhed.dk med førstepladsen på sundhedsområdet.

Sundhed.dk var i første omgang i konkurrence med 33 andre hjemmesider på sundhedsområdet, hvorefter portalen kvalificerede sig til finalerunden, der løb af stablen i Washington tirsdag morgen dansk tid.

Ud af de fem finalister vandt den danske sundhedsportal, fordi den havde størst originalitet, en stærk vision og stor betydning for samfundet.

Der var i alt 10 vindere i Computerworlds prisuddeling inden for kategorier såsom videnskabs-, finans- og miljøsites.

I Danmark har sundhed.dk også været nomineret i Computerworlds Webchamp-konkurrence i Dialog-kategorien, men måtte se sig slået af den samlede vinder Telmore.dk.

Sundhed.dk har dog tidligere vundet både nationale og internationale priser før.

Stor jubel hos sundhed.dk

Tildelingen af Computerworlds prestigefyldte pris har naturligvis vakt jubel for folkene bag sundhed.dk, hvis udformning har givet genlyd hele vejen over Atlanten.

"Vi har med portalen vist, at det offentlige sundhedsvæsen har førertrøjen hvad angår digitalisering. Vi er forud med digital selvbetjening, udveksling af data hvor det er relevant og gennemsigtighed og medinddragelse af borgere og patienter," skriver formand for sundhed.dk's bestyrelse, Bent Hansen, i en pressemeddelelse.

Direktør fra sundhed.dk, Morten Elbæk, der modtog prisen og æren ved galla-arrangementet i USA, er også en meget stolt mand.

"Prisen bekræfter den oplevelse vi i sekretariatet har af sundhed.dk’s aktuelle placering som noget helt unikt på verdenskortet. Det er tidligere bekræftet af modtagelsen af EU’s pris for eHealth i 2004, og gennem de talrige internationale konferencer og besøg udefra, hvor andre landes sundhedsvæsener søger inspiration fra sundhed.dk til egne projekter og tiltag," lyder det i en pressemeddelelse.

Over tre millioner sidevisninger

Bag sundhed.dk står de offentlige parter på sundhedsområdet.

Borgere og sundhedsfaglige i Danmark har siden 2003 kunnet finde information om sundhed og sygdom og via digital signatur få adgang til eksempelvis medicinoplysninger, e-journal og laboratoriesvar.

For at få adgang til den personlige "min side" med e-journal, kontaktoplysninger til egen læge og andre selvbetjeningsløsninger kræver det, at man logger på sitet med digital signatur.

Sitet har over 250.000 unikke brugere, der genererer over tre millioner sidevisninger om måneden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere