Offentlige it-udbud til milliarder på trapperne

Inden sommerferien vil SKI offentliggøre de nye offentlige it-udbud, der blandt andet omhandler pc- og serveraftaler. De endelige vindere af de offentlige aftaler bliver udpeget i slutningen af september.

Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) arbejder i disse dage på to EU-udbud, der bliver offentliggjorte inden sommerferien.

Det handler om aftalerne på computere og servere samt tele- og datatransmission, som tilsammen forventes at indeholde rammeaftaler med få leverandører til en værdi på flere milliarder kroner.

"Vi er i gang med at tilrettelægge udbudsmaterialet i samarbejde med vores kunder for at målrette det til særligt kommuners, regioners og halvoffentlige virksomheders behov, således at der er de rigtige varer på hylderne til den rigtige pris. Det er vigtigt, at aftalen bidrager til at optimere it-budgetterne i det offentlige”, udtaler administrerende direktør hos SKI, Søren Jakobsen, på virksomhedens hjemmeside.

Deadline for anmodning om prækvalifikation til både computere, servere, tele- og datatransmission er tirsdag den 26. juni klokken 7 om morgenen.

Når de endelige vindere i udbudet er fundet i midten eller slutningen af september, vil aftalerne træde i kraft ved årsskiftet.

Aftalerne forpligter i staten

It- og tele-aftalerne forpligter statslige virksomheder til ikke at indgå aftaler med andre leverandører.

Derudover er det muligt for kommuner, regioner og selvejende statslige institutioner at tilslutte sig de kommende aftaler.

I år har staten alene på pc-aftalen budgetteret med et forbrug på 420 millioner kroner, hvilket skulle give besparelser på op i mod 180 millioner kroner. På de nuværende rammeaftaler med pc'er, printere og kontormaskiner lyder de budgetterede besparelser på 300 millioner kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra SKI til aftalerne, og Finansministeriet vil ikke udtale sig om de kommende udbud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere