Artikel top billede

Heldige opkøb bag IT Gruppens vækst

Efter en stribe opkøb af blandt andet DigitalSolutions og LM Systems har Holbæk-virksomheden IT Gruppen offentliggjort et resultat, som ledelsen er "meget tilfreds" med på trods af tilbagegang i indtjeningen.

Opkøb, produktudvikling og lukrative konsulenter ligger bag et resultat før skat på 11,1 million kroner hos IT Gruppen.

"Vi har været rigtig heldige med vores opkøb og er meget tilfredse med 2006-omsætningen og ikke mindst bundlinjen," siger Morten Skovby, direktør, IT Gruppen.

Tilfredsheden er på trods af tilbagegang i resultatet før skat fra 2005 til 2006 og endnu en budgetteret tilbagegang fra 2006 til 2007.

Digital skiltning

Blandt opkøbene er DigitalSolutions, Xactor og LM Systems og senest har IT Gruppen her i 2007 overtaget Ipos, der beskæftiger sig med såkaldt digital skiltning.

"Nogle af opkøbene har allerede vist deres værd, mens andre er så nye, at vi ikke rigtig kan vurdere potentialet endnu," siger Morten Skovby,

Antallet af ansatte i Holbæk-virksomheden er nu oppe på 160 medarbejdere fordelt på de tre afdelinger i henholdsvis Holbæk, Skanderborg og Brøndby.

Uændret konkurrencebillede

For så vist angår IT Gruppens traditionelle forretning er konkurrencebilledet stort set uændret, mens det er mere utydeligt for så vidt angår forretningsområdet digital skiltning.

"Konkurrenterne er de samme, og det vil sige Munk, EDB Gruppen, WM-data og de andre store Microsoft-partnere derude," siger Morten Skovby.

IT Gruppen tager alle omkostninger til produktudvikling over driften, og det er ifølge Morten Skovby medvirkende til, at resultatet falder i år set i forhold til 2006.

"Resultat før skat går ifølge budgettet tilbage med fire millioner kroner fra 11,1 til 7,1 million kroner," siger Skovby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere