Artikel top billede

IT-Branchens direktør, Jakob Lyngsø, er i gang med at forberede en it-voldgift, der skal afgøre tvister.

IT-Branchen på vej med it-voldgiftsinstitution

IT-Branchen barsler med en it-voldgiftsinstitution, der skal kunne afgøre tvister mellem virksomheder hurtigere og mere smidigt.

Brancheforeningen IT-Branchen slår på tromme for oprettelsen af et specifikt it-voldgiftsnævn, og går selv i spidsen sammen med Dansk Erhverv for at få voldgiftssager behandlet hurtigere end det sker nu.

"Vi arbejder lige nu på at oprette en dansk voldgiftsinstitution, der skal kunne håndtere større sager og konflikter mellem to virksomheder," siger administrerende direktør IT-Brancheforeningen, Jakob Lyngsø.

Voldgiftsinstitutionen skal fungere i kraft af uafhængige dommere og uafhængige skønsmænd, der kan vurdere sager fra it-branchen.

"Hele formålet med voldgiftsinstitutionen er at sørge for, at it-virksomhederne kommer hurtigere og smidigere igennem sagsforløbet ved en hurtig domsafgørelse. Dermed kan virksomhederne spare en masse tid og ærgrelser ved en normal rets- eller voldgiftssag," siger Jakob Lyngsø.

Derimod afviser han planer om at udvikle et særskilt it-klagenævn, som blandt andre Forbrugerstyrelsen har været varme fortalere for.

Voldgift for alle

It-voldgiften vil fungere som et ved normal voldgift, hvor parterne på forhånd opgiver at gå til domstolene med en tvist, men derimod erklærer sig villige til at lade en sagkyndig afgøre stridighederne.

"Der er voldgifter inden for en masse områder - bare ikke for it. Derfor ser vi muligheden for at hjælpe it-virksomheder til en billigere og mindre kompleks måde at afgøre deres tvister på," siger Jakob Lyngsø.

Han forklarer, at it-voldgiftssagerne kan føres af virksomheder.

Men i sjældne tilfælde kan privatpersoner også føre sager, der dog oftest som minimum koster adskillige tusinde kroner for den tabende part bare i afløninger af dommer og uafhængige skønsmænd.

"Derfor tror jeg næppe, at private vil føre en voldgiftssag over et bundkort til 500 kroner," siger Jakob Lyngsø.

Datoen for lanceringen af it-voldgiftsinstitutionen er endnu ikke fastlagt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere