Artikel top billede

Dell mønstrer endnu en dansker i kampen mod HP

Den tidligere Microsoft-direktør Peter Colsted vender hjem fra USA for at hjælpe Dell med at styrke salget i Nordeuropa. Hans nærmeste foresatte bliver Henrik Thomsen, Dell-chef for Norden og Benelux.

Med ansættelsen af Peter Colsted fortsætter Dell med at mønstre danskere i kampen for at genvinde tidligere tiders dominerende position på det europæiske marked for pc'er, servere og som noget forholdsvist nyt - komplette løsninger.

"Dell revolutionerede leverancerne af pc'er med selskabets direkte model. I dag er den måde at levere på blevet mainstream, så planen er nu at gøre det samme med levering af servere som del af en komplet løsning," siger Peter Colsted, der har fået titel af løsningsdirektør med ansvar for Nordeuropa, til Computerworld.

En af Dells største konkurrenter på området er HP, der de senere år har haft gevaldig medvind som leverandør af pc'er, servere og tilknyttede løsninger.

Ikke ERP og CRM

Med komplet løsning mener Peter Colsted ikke, at Dell skal til at sælge ERP- og CRM-systemer, men snarere komplette løsninger i form af serverinfrastruktur.

Det vil sige servere, der er køreklar med fil og print, mail som eksempelvis en Exchange-løsning og også tilknyttede storageløsninger.

"På hardwaresiden er EMC en stor partner, mens Oracle og Microsoft, hvor jeg kommer fra, er oplagte partnere på softwaresiden," siger den ny Dell-direktør.

Colsted kommer hjem efter tre år i USA, hvor han arbejdede for Microsoft som seniordirektør for forretningsløsninger i softwarekoncernens amerikanske hovedkvarter i Redmond i staten Washington.

"Med ansættelsen af Peter Colsted har vi sikret os endnu et stærkt kort på hånden. Med hans dybe kompetencer inden for softwareløsninger og erfaringer med salg til de større virksomheder, vil Peter kunne bidrage afgørende til Dells fortsatte vækst på solutions-området," vurderer Henrik Thomsen, Vice President, Dell Northern Europe.

Når vi er der samtidig

Henrik Thomsen bliver Colsteds nærmeste chef, og de skal begge have kontor i Dells danske hovedkvarter i Ørestaden i udkanten af København.

"Så jeg kommer til at sidde sammen med min chef og kan bruge ham som sparringspartner, når vi sidder på kontoret på samme tid," siger Peter Colsted.

Peter Colsted er 43 år og har mange års erfaring med salg og salgsstrategi fra it-branchen.

Før ansættelsen hos Microsoft i USA beklædte Colsted stillinger på ledelsesniveau hos Microsoft Danmark, Unisys og Damgaard.

Han er oprindeligt uddannet forstkandidat fra Landbohøjskolen og har en HD i informatik og økonomistyring fra Copenhagen Business School.

Peter Colsted er gift og har tre børn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere