Tirsdagens aviser om it

TDC presser sine leverandører hårdt. Onlineauktion i evig kamp mod kopier. TDC mister 37 millioner på gulpladeindgrebet. Tag på universitet i sommerhuset. TDC tjener millioner på musik og spil til mobilen. ATP-millioner til pharma-it. Paradokset i it-branchen.

TDC presser sine leverandører hårdt

Den gældstyngede telekoncern TDC styrker nu likviditeten ved at sætte sine knap 10.000 leverandører under hårdt pres. I et brev, som blev sendt til leverandørerne i sidste uge, og som Dagbladet Børsen er i besiddelse af, forlanger TDC 60 dages kredit firuden op til syv arbejdsdage ekstra, som koncernen skal bruge på at håndtere og indskanne fakturaerne. (Børsen)

Onlineauktion i evig kamp mod kopier

Landets største online-auktionshus, Lauritz.com, bruger mange ressourcer på at undgå ulovlige kopimøbler på nettet. Derfor er virksomheden, der forrige år nærmede sig 500 millioner kroner i omsætning endnu sluppet uden om de store kopisager. (Børsen)

TDC mister 37 millioner på gulpladeindgrebet

TDC står til et smæk i millionklassen, hvis regeringens nye gulpadeindgreb vedtages. Virksomheden har en medarbejderpolitik, der sørger for en ekstra siderude i højre side af firmaets 1.856 varebiler for at undgå højresvingsulykker. Med regeringens nye afgifter betyder en ekstra rude, at bilens afgift stiger til 50 procent, og det giver TDC en ekstraregning på 37 millioner kroner, eller hvad der svarer til 20.000 kroner pr. bil. (Erhvervsbladet)

Tag på universitet i sommerhuset

Flere universiteter podcaster nu undervisningen, så de undervisningen kan lytte til den på MP3-afspiller i stedet for at gå til forelæsninger. Underviser frygter for forelæsningernes kvalitet, mens politikere er begejstrede for den nye teknologi. (Berlingske Tidende)

TDC tjener millioner på musik og spil til mobilen

Mobiltelefonen er for mange danskere blevet en regulær mediemaskine. Og det kan nu mærkes i kassen hos TDC Mobil, der omsætter milliarder af kroner på danskernes stigende forbrug af musik, nyheder og streaming af fjernsyn på mobilen. (Berlingske Tidende)

Trådløse netværk breder sig hastigt

Danskerne har taget den trådløse internetteknologi til sig. En ny undersøgelse fra Greens viser, at fire ud af 10 internetbrugere også har trådløst netværk. Undersøgelsen viser også, at udbredelsen af den trådløse teknologi dækker over alle dele af befolkningen, både når det gælder uddannelse, alder og geografi. (Børsen)

ATP-millioner til pharma-it

Den lille danske it-virksomhed Qator, der laver dynamiske content management-systemer målrettet mod pharma-industrien, skruer nu op for vækstambitionerne, efter at Via Ventures, der primært har fået sin arbejdskapital fra ATP, nu skydere et tocifret millionbeløb ind i selskabet. (Børsen)

Paradokset i it-branchen

Det er bare ikke sexet nok at tage en it-uddannelse. Fordomme om kedelige kolleger, stressede arbejdsdage og en usikker branche tager åbenbart så meget af lysten, at de unge ikke kommer i gang med at tilegne sig de kvalifikationer, som de danske virksomheder stønner efter i øjeblikket. "Vi har været for dårlige til at sælge os selv," erkender Sara Helveg Larsen, der er pressechef hos Microsoft i Danmark. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere