MySQL og Google slår armene rundt om hinanden

Google har mistet tålmodigheden med MySQLs udviklings- tempo og forærer nu database-udvikleren en række tilføjelser. Det er dog ikke fastlagt hvilke, og hvad Google præcist får igen.

Computerworld News Service: Google og MySQL træder nu ind i den afsluttende fase af en aftale, der efter planen resulterer i, at MySQL inkorporerer nogle kraftige redskaber, der er skabt af Google, i kommende versioner af den populære database.

Google talte om samarbejdet ved MySQLs årlige konference i Californien, før MySQL havde sagt endeligt ja - hvilket sandsynligvis var et forsøg på at presse MySQL til at tage Googles egenskaber til sig i den officielle version af MySQLs software.

Googles plan virkede tilsyneladende, for siden konferencen har parterne skrevet under på en kontrakt, der uddyber betingelserne for MySQLs accept af Googles bidrag.

Det er en kontrakt, MySQL altid forlanger, at selskabets bidragydere underskriver, når virksomheden accepterer koder fra udefrakommende virksomheder eller udviklere.

Mange mener, at Google er MySQLs største forbruger, med hundredvis, måske tusindvis af servere i datacentre rundt om i verden.

”Det er endnu ikke fastlagt, præcis hvilke egenskaber Google forærer MySQL, og heller ikke hvilken kompensation, MySQL vil forære Google til gengæld – hvilket kan være alt lige fra en t-shirt til store pengebeløb,” fortæller Streve Curry, der er talsmand hos MySQL.

"Vi kan gøre nogle ting hurtigere end MySQL, så vi besluttede os for, at vi simpelthen ikke ville vente på dem,” siger Mark Callaghan, der er software-udvikler hos Google.

Det meste open source software bliver skabt både af programmører, der arbejder i deres fritid og af kommercielle virksomheder, der typisk tjener deres penge på at tilbyde støtte til deres gratis produkt.

Det bedste eksempel er Linux-styresystemet.

Udviklingen af systemets kerne bliver ledet af Linus Torvalds, der arbejder frivilligt, men som accepterer bidrag fra andre udviklere lige fra IBM og Intel til studerende, der hacker i deres fritid.

MySQL har i modsætning til Linux længe haft en uafhængigheds-strategi, der i praksis betyder, at MySQL kun har modtaget reparationer af bugs fra open source-miljøet og også opfordret folk til at lave deres egne plug-ins til MySQL og bruge dem i stedet for MySQLs standard motorer –men de har meget sjældent taget imod tilføjelser.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere