Spanske myndigheder opdaterer egenudviklet Linux

Guadalinex er noget så usædvanligt som en Linux-distribution udviklet af en offentlig forvaltning. Den er installeret på mere end 200.000 computere, der er spredt over 1000 spanske skoler. Distributionen kommer nu i version 4.

Guadalinex er udviklet på initiativ af styret i Andalusien i Spanien (Junta de Andalucía) i et forsøg på at erstatte Microsofts produkter i offentlige miljøer.

Med den nye udgave af distributionen sigter holdet bag distributionen nu også på at få gennemslagskraft blandt almindelige hjemmebrugere.

Kernen i Guadalinex er primært bygget op om Debian, men også Ubuntu har været en rollemodel for de spanske software-udviklere.

I version 4, som netop er sluppet fri, har man blandt andet indbygget X.Org 7.1, Gnome 2.16, OpenOffice.org 2.0.4 og Firefox 2.

Super sikkerhed

Udviklerholdet viser masser af selvtillid på Guadalinex websted, hvor de blandt andet skriver, at distributionen rummer alle de applikationer man har behov for, og de kan installeres ganske gratis, selv på en maskine, der ikke hører til i superligaen når det gælder hardware-konfigurationen, skriver Linuxworld.

Sikkerheden i operativsystemet skulle ligeledes være helt i top, da hverken trojanere, virus eller spionprogrammer efter sigende skulle bide på den spanske distribution.

Guadalinex kan hentes og afprøves som en live-cd eller som en almindelig installations-cd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere