Torsdagens aviser om it

Microsoft sender børn på elektronisk ølstafet. Nokias nye sms-ordbog opfundet af DTU-studerende. 350.000 kunder giver SAS fingeren. Jagt på kapitalfonde truer bredbånd. Demant lancerer trådløst høreapparat. Lille softwarefirma får frisk kapital.

Microsoft sender børn på elektronisk ølstafet

"Prøv de to nye fra Tuborg," står der på skærmen, mens Tuborgs nye hvide og blå øller hopper og danser på skærmen i Microsofts chatprogram Messenger. Det program bruges af mere end 500.000 danske børn og unge under 18 år, som ifølge markedsføringsloven slet ikke må udsættes for sådanne ølreklamer. Hos Forbrugerrådet ser man det som endnu et eksempel på den optrapning, der sker i markedsføring overfor børn og unge, og som kræver, at man tænker lovgivningen på området om, så man får internet, mobiltelefoner og de andre nye medier bedre med ind i reguleringen. (Politiken)

Nokias nye sms-ordbog opfundet af DTU-studerende

Sms-skrivning kan være en forvirrende og langsommelig oplevelse, efterhånden som telefonen prøver at gætte ordet. Det skulle et nyt patent på på en sms-ordbog råde bod på. Det er DTU-studerende Morten Prochowsky, som har udviklet ordbogen, som Nokia har valgt at investere i, skriver DTU-avisen. (Politiken)

350.000 kunder giver SAS fingeren

Luftfartsselskabet SAS er ved at indføre et nyt system, således at passagerer på indenrigsflyvninger skal afgive fingeraftryk, når de checker ind. Fingeraftrykssystemet, der er godkendt af Datatilsynet, betyder, at kunder både med og uden bagage slipper for at vise id-papirer i forbindelse med check-in og ombrodstigning. (Berlingske Tidende)

Jagt på kapitalfonde truer bredbånd

Skatteministeriets jagt på skattekroner fra kapitalfondene risikerer at betyde, at elselskaberne må opgive at levere bredbåndsadgang til internet. Det frygter Niels Rasmussen, bestyrelsesformand form NEF-Fonden, hvis energiselskab har som mål at tilbyde lynhurtig internetadgang, tv og telefoni gennem fibernetkabler til 15.000 husstande i området nord og øst for Odense på Fyn. (Berlingske Tidende)

Demant lancerer trådløst høreapparat

Danske William Demant præsenterede i går et nyt høreapparat, der understøtter de nyeste trådløse teknologier. Nu kan den hørehæmmede med et klik på en knap sende lyden fra telefonen direkte ind i høreapparatet - uden kabler. (Børsen)

Lille softwarefirma får frisk kapital

Det lille københavnske softwarefirma Ebisu Networks er tidligt ude med et nyt produkt, der kan hjælpe internetleverandører med at overholde EU's kommende antiterrorlov om registrering af internettrafik. Nu stiller venture-selskabet Via Venture Partner med kapital i form af midler fra ATP og så får selskabet ny formand for bestyrelsen i skikkelse af Kim Frimer, tidligere TDC. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere