Mandagens aviser om it

Tysk ørefigen til GN Store Nord. Skattepakke kan koste teleselskaber dyrt. Gratis programmer kan omgå terrorpakke. Taxier vil ud af nyt beredskab. Stat skrotter Microsoft til Virk.dk. Minister: Der bliver to formater. Microsoft føler sig jaget. LD skyder millioner i telebranchen. Cybercity øger båndbredde. Dårlige odds for Jubii i USA. Pris til omstridt hjemmeside. Virksomheder giver Vista den kolde skulder. Ulovligt lotteri forklædt som auktion på vej til Danmark.

Tysk ørefigen til GN Store Nord

GN Store Nord er klar til at lægge bånd på salget af høreapparater på det tyske makred for at få konkurrencemyndighedernes godkendelse af salget af GN ReSound. Det kan påvirke prisen. (Berlingske Tidende)

Skattepakke kan koste teleselskaber dyrt

Regeringens nye skattepakke lægger op til, at teleudstyr skal afskrives over årtier, selv om det kun holder i højst otte år. "Det må være en misforståelse," siger Sonofon, der forudser højere priser og mindre at vælge imellem for kunderne. (Berlingske Tidende)

Gratis programmer kan omgå terrorpakke

It-fagforeningen Prosa sender en cd med gratis computerprogrammer til sine medlemmer, så de kan gå på internettet og tale i telefon, uden at politiet kan registrere, hvad de gør. (Berlingske Tidende)

Sander undsiger egen styrelse

Telemarkedet bør dereguleres hurtigere, siger videnskabsminister Helge Sander, der pure afviser sin egen IT- og Telestyrelses tanker om at splitte Danmarks største teleselskab TDC ad. (Berlingske Tidende)

Taxier vil ud af nyt beredskab

Taxiselskaber protesterer mod at skulle være tvangskunder i det nye radionet for "de blå blink." Politikerne er i gang med at skabe et uhørt monopol, hvor en lang række virksomheder bliver tvangskunder, mener de. (Berlingske Tidende)

Stat skrotter Microsoft til Virk.dk

Når den nye udgave af virksomhedsportalen virk.dk går i luften på internettet i begyndelsen af 2008, vil hele it-opsætningen være baseret på open source-programmer. Dermed skrotter staten Microsoft, som ellers rykkede ind og reddede virk.dk, da Krak i maj 2004 fyrede IBM som hovedleverandør og tog Microsoft ind i stedet. (Berlingske Tidende)

Minister: Der bliver to formater
Videnskabsminister Helge Sander (V) vil have to dokumentstandarder i det offentlige. Stor dansk og udenlandsk interesse for den danske høring - men tænk på forbrugerne, lyder opfordringen. (Berlingske Tidende)

Microsoft føler sig jaget

Microsoft sidder kun på en mikroskopisk del af de offentlige it-budgetter og føler sig derfor jaget i debatten om åbne standarder, siger direktør for politik og strategi, der i brugernes interesse anbefaler to dokumentstandarder. (Berlingske Tidende)

LD skyder millioner i telebranchen

LD Equity skyder 100 millioner kroner i det mindre bredbåndsselskab A+. Målet er at tredoble antallet af kunder i selskabet og på længere sigt gøre det klar til en børsnotering. (Børsen)

Cybercity øger båndbredde

Cybercity åbner for bestilling af bredbåndsforbindelser på fem og 20 Mbit/s over hele landet. Dermed kan godt 70 procent af danskerne få en båndbredde, som for eksempel gør det muligt at se fjernsyn over nettet, drive egen server eller være mange på nettet samtidig. (Børsen)

Dårlige odds for Jubii i USA

Det danske Jubii skal nu være bølgebryderen for den europæiske internetvirksomhed Lycos Europe på det amerikanske marked. Et projekt som Jubiis danske direktør Peter Lundsgaard glæder sig til, men som får både stifter Martin Thorborg og internationale internet-analytikere til at rynke på næsen. "Med fare for at lyde sarkastisk, så tror jeg ikke meget på det amerikanske eventyr," siger Martin Thorborg. (Børsen)

Pris til omstridt hjemmeside

Mens forbrugerombudsmanden kritiserer Sterlings salgsmetoder på internettet for at være ulovlige, belønnes Sterling nu med en e-handelspris for selskabets innovative hjemmeside. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Virksomheder giver Vista den kolde skulder

Mens Microsoft gennemfører en voldsom markedsføringskampagne for det nye styresystem Vista, viser en ny undersøgelser, at virksomhederne afviser at smide det gennemprøvede styresystem XP ud. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Ulovligt lotteri forklædt som auktion på vej til Danmark

Bidster.com åbner på torsdag et nyt dansk auktionssite på nettet. Men i virkeligheden er der tale om et forklædt lotteri. Sitet operer fra England, og derfor er det svært for Skat at gøre noget ved det. (Politiken)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere