Artikel top billede

Computerworld har haft Sonys nye konsol under kærlig behandling. Den lejlighed benyttede vi til at skille apparatet ad for at se, hvad der gemmer sig inden i.

PS3-lancering helt uden kaos i Danmark

Den længe ventede konsol fra elektronikgiganten Sony blev ved midnat lanceret i Danmark. Salget har indfriet forventningerne, men konsollen er langt fra blevet revet ned fra hylderne.

PlayStation 3 har fået en blød start i Danmark.

Konsollen er blevet solgt i et rimeligt antal, men er ikke blevet revet ned fra hylderne.

Den største begivenhed foregik foran Fona-butikken på Strøget i København, hvor godt 60 mennesker stod i kø for at få kløerne i den nye spillekonsol.

"Der er sat mere end dobbelt så mange PS3 til salg i forhold til lanceringen af PS2, og de skulle gerne være solgt i løbet af en uge," fortæller Allan Hansen, direktør for PlayStation i Norden.

Stadig konsoller tilbage

Dansk supermarked, der blandt andet står bag Bilka, har ikke haft medarbejdere i butikkerne i nattetimerne, men forsalget af spilkonsollen har været i gang længe, og der har været rimelig efterspørgsel på spilkonsollen.

"Salget har været lige så stort som vi forventede," oplyser Erik Eisenberg, informationschef i Dansk Supermarked. "Vi har allerede solgt vore eksemplarer."

Elektronikkæden Merlin melder om lignende interesse, men der er dog langt fra tale om, at konsollen er blevet revet ned fra hylderne.

"Vi har haft natåben i fire butikker, og der har været mange kunder," fortæller indkøbschef Christian Høtoft. "Vi har dog stadig masser af konsoller tilbage, så vi har langt fra udsolgt."

Der er cirka 8.000 PS3’er i de danske butikker, hvoraf omkring 6.000 på nuværende tidspunkt er solgt.

I Norden er der sat 40.000 konsoller til salg, hvoraf 30.000 er blevet forudbestilt.

I hele Europa er der en million konsoller til salg, og dem forventer Nordisk Film Interactive, som står for salget, vil være væk i løbet af en måned.

Få en 46-tommer fladskærm med

I London blev de første 100 købere af PS3 også forsynet med et gratis 46-tommer fjernsyn og en taxa hjem.

Det var fra Virgins store konceptforretning på Oxford Street i London, salget blev åbnet.

Det lukrative tilbud trak masser af folk til, og spilfolket har stået i kø i de seneste to dage.

Ray Maguire, der er chef for Sony Computer Entertainment i England fortæller til BBC, at de 100 fladskærme er en lille undskyldning til spilfolket for de mange forsinkelser, der har været.

Sony har officielt erklæret lanceringen af konsollen en succes og oplyser, at PS3 har solgt flere eksemplarer end forgængeren PS2 i samme tidsperiode.

Salgstal fra USA, hvor konsollen blev lanceret i november tyder dog på, at PS3 ikke når same samme succeshøjder som Nintendos Wii.

I Amerika sælges der nemlig tre Wii-konsoller, hver gang der sælges to PS3-konsoller.

PS3 sælger dog en smule bedre end Microsofts Xbox 360, da den blev introduceret.

PS3 på vrangen

Hvis du ikke har købt en PS3, og er nysgerrig for at se hvad den rummer, har Computerworld haft Sonys nye konsol under kærlig behandling.

Den lejlighed benyttede vi til at skille apparatet ad for at se, hvad der gemmer sig inden i den.

For god ordens skyld skal det tilføjes, at det næsten lykkedes Computerworld at samle konsollen igen. Der var kun seks skruer i overskud.

Computerworlds søsterside pcworld.dk har desuden optaget hele seancen på video.

Du kan se billedserien og videoen ved at klikke på henvisningerne til denne artikel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere