Mandagens aviser om it

Rig onkel skyder 200 millioner ind i Accenture. Politikere vil tage 118 fra TDC. SMS-firma ud i Norden. Model for opsplitning af telenettet på vej. Vigtige dokumenter i gråzone for arkivering. Ny dansk portal skal lette valg af alternativ it. Nordisk Råd giver millioner til open source.

Rig onkel skyder 200 millioner ind i Accenture

Selvom konsulentvirksomheden Accenture har godt gang i hjulene, trækker det mislykkede eventyr med at udvikle et nyt lønsystem til Københavns Kommunes 50.000 ansatte, fortsat blodrøde spor i regnskabet. Men det går nu så godt, at at de amerikanske ejere har skudt 200 millioner kroner ind i Accenture Danmark for at retablere egenkapitalen på omkring 160 millioner kroner. (Erhvervsbladet)

Politikere vil tage 118 fra TDC

TDC skal ikke længere have nummeroplysning som en del af sin forsyningspligt. Det er et politisk flertal enige om. Men Venstre og socialdemokraterne er langt fra enige om, hvordan nummeroplsyningen skal varetages fremover. (Børsen)

SMS-firma ud i Norden

Succes på det danske marked får nu Kastrup-virksomheden Mobitech Telecom til at ekspandere i Norden. "Vi forventer at kunne være aktive i samtlige skandinaviske lande i indeværende år, " siger firmaets direktør Brian Birkedal. Mobitech har hidtil satset på autoforhandlere som blandt andet bruger Auto-sms til at melde kundernes biler klar. (Børsen)

Model for opsplitning af telenettet på vej

De danske telemyndigheder skeler blandt andet til Sverige og overvejer om telenettene skal skilles fra resten af forretningen for at sikre lige muligheder for alle. Det ligner en Banedanmark/DSB-løsning, mener telebranchen (Berlingske Tidende)

Vigtige dokumenter i gråzone for arkivering

Selv om elektronisk post ofte er eneste dokumentation for indgåede aftaler, har næsten halvdelen af de større offentlige og private virksomheder ingen politik for, hvordan det gemmes. Og hverken virus eller brugerne er den største sikkerhedsrisiko viser undersøgelsen IT-Agenda 2007, hvor 300 private og 100 offentlige virksomheder med mere end 200 ansatte har deltaget. Undersøgelsen er lavet af analysehuset IDG Direct for Microsoft Danmarks servergruppe. (Berlingske Tidende)

Ny dansk portal skal lette valg af alternativ it

Ny dansk portal - openbiz.dk - skal skabe kontakt mellem leverandører og brugere af open source-computerprogrammer. Videnskabsministeriet er samtidig på vej med en softwarebørs, hvor programmer kan genbruges. (Berlingske Tidende)

Nordisk Råd giver millioner til open source

De nordiske it-brancheorganisationer får halvanden million kroner i støtte fra Nordisk råd til et kompetencecenter for open source-programmer og -forretningsmodeller. (Berlinske Tidende)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere