Midt-Data: Politisk dagsorden bag spam-sag

Midt-Datas direktør er dybt forarget over, at der tilsyneladende er en politisk vinkel på den spam-sag, der har kostet selskabet en bøde og en suspension af retten til at bruge e-mærket.

It-forhandleren Midt-Data mener, at der ligger en politisk dagsorden bag den spam-sag, der er endt med en bøde på 25.000 kroner og en suspension af retten til at bruge e-mærket.

"For mig virker det som, at Forbrugerombudsmanden har brug for en sag og derfor lægger pres på E-handelsfonden for at fratage os e-mærket," siger Allan Carøe Sørensen, administrerende direktør, Midt-Data.

Bøde stærkt nedsat

I sidste måned fik Midt-Data en bøde på 25.000 kroner for at udsende spam. Det oprindelige krav lød på 500.000 kroner. Nu har E-handelsfonden suspenderet Midt Datas brug af e-mærket i tre måneder.

Den suspension er ifølge Midt-Datas direktør i strid med E-handelsfondens egne retningslinjer.

"Vi har anket sagen til Højesteret, så E-handelsfonden bør vente på den endelige dom, før de griber til suspension," siger Allan Carøe.

Baggrunden for sagen

Baggrunden for dom, bøde og suspension af retten til at bruge e-mærket er, at Midt-Data i 2004 udsendte omkring 5.000 uopfordrede mails til sine kunder, med et tilbud om gratis adgang til en udstilling. Flere modtagere af mailen indberettede Midt-Data til Forbrugerombudsmandens spam-hjemmeside, og så kørte sagen.

"Først så går der tre år, før der falder en dom. Så bliver bøden nedsat til en tyvendedel af det oprindelige krav, og vi anker dommen. Der er ikke meget tilbage for E-handelsfonden at have deres sag i," mener Allan Carøe.

Han føler, at Midt-Data er blevet brugt til at statuere et eksempel.

"Og det vil vi ikke finde os i, når E-handelsfonden ikke en gang lever op til egne retningslinjer," siger Allan Carøe Sørensen, der er overbevist om, at Forbrugerombudsmandens behov for en god spam-sag er en væsentlig del af baggrunden for, at E-handelsfonden har suspenderet Midt-Datas ret til at bruge E-mærket.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra E-handelsfonden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere