Artikel top billede

Gatetrade vender røde tal til overskud i 2006

Indkøbsportalen Gatetrade kommer for første gang siden Ib Kunøe overtog forretningen ud med overskud. "Hårdt arbejde og store omstillinger ligger bag," siger Claus Johansen, administrerende direktør, Gatetrade.

For indkøbsportalen Gatetrade har vejen mod et driftsoverskud på 2,5 mio. kroner før skat, af- og nedskrivninger været brolagt med hårdt arbejde og mange ombygninger.

"Vi splittede selskabet i atomer, og byggede det op igen, " siger Claus Johansen, administrerende direktør, Gatetrade.

Ib Kunøe overtog Gatetrade fra de fire stiftende ejere TDC, Post Danmark, Danske Bank og Mærsk Data i 2004 og hentede samme år Claus Johansen ind som erstatning for Steen Gede.

Tidligt ude

Gatetrade var tidligt ude med e-handel i stor sti,l og som andre såkaldte firstmovers kunne Gatetrade ikke i begyndelsen dokumentere fordelene ved sine forretningsgange og indkøbsprocedurer.

"Det kan vi nu, og i dag er det tydeligt, at der er meget at hente ved at automatisere de mange manuelle rutiner, der præger indkøbsfunktionerne i mange store virksomheder og offentlige institutioner," siger Claus Johansen.

Han vurderer, at en potentiel kunde, der vil lægge sine indkøb om og fremover handle på Gatetrades elektroniske markedsplads kan se frem til, at det arbejde omfatter 99 procents forandring for kundens rutiner og en enkelt procent teknik.

"Det er ikke raketforskning det her, men en omlægning til enkle forretningsmodeller, der er tilpasset henholdsvis private og offentlige kunder," lyder det fra Gatetrades direktør.

Offentlig og privat

Gatetrades fokus på den offentlige sektor har i 2006 primært været baseret på staten, som en naturlig forlængelse af Gatetrades aftaler med den danske stat om administration af Den Offentlige Indkøbs Portal (DOIP) og Gatetrade eProcurement.

Derudover vandt Gatetrade i tredje kvartal 2006 en aftale med Foreningen For Offentlige Indkøbere (IKA) og administrerer nu IKA's e-handelsportal for alle danske kommuner og regioner.

Inden for de private erhvervsvirksomheder har Gatetrade haft særlig fokus på segmentet for store og mellemstore virksomheder, hvor firmaet tilbyder integration af sin markedsplads med en lang række økonomisystemer.

Få konkurrenter

Claus Johansen ser kun konkurrenter på delområder af Gatetrades forretning, og han forventer også en "markant vækst" i 2007, men vil ikke være konkret før selskabets generalforsamling har været afholdt.

Gatetrade har nu godt 1.750 kunder fordelt med 250 indkøbende virksomheder og 1.500 leverende virksomheder. Volumen af transaktioner, der formidles via Gatetrades løsninger, var i 2006 på mere end 7,5 milliarder kroner kr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere