Nokia lægger planer for GPS-telefoner

Den finske producent af mobiltelefoner Nokia håber, at nye navigations-faciliteter og -tjenester kan afbøde effekten af de stadigt faldende priser på mobiltelefoner.

Verdens største producent af mobiltelefoner, finske Nokia, offentliggjorde for nylig adskillige telefoner med navigations-faciliteter.

Nokia ser priserne på mobiltelefoner fortsætte nedad og håber, at de nye tilbud kan bremse effekten af de faldende priser. Det skriver Wall Street Journal.

Men ved at tage den retning render Nokia også ind i nye konkurrenter som eksempelvis Google, TomTom og Microsoft, der alle tjener penge på kort-relaterede tjenester.

Derudover støder Nokia også på nogle af sine største kunder - udbyderne af mobilt indhold og -tjenester, der også sælger egne navigations-ydelser.

Flere følger Nokia

Som om det ikke var nok, forventer eksperter fra branchen, at andre mobiltelefon-producenter vil følge i hælene på Nokia.

De nye Nokia-telefoner får ifølge Wall Street Journal en GPS-modtager (global positioning system), der bruger satellitter til at bestemme en brugers position, hastighed og retning.

Lokale kort vil være præ-installeret, og kunderne kan downloade andre kort fra Nokias website enten direkte til telefonen eller via en pc.

Nokia håber, at kunderne ikke vil nøjes med at bruge de gratis tjenester, men vil betale for tjenester som by-guider og en navigations-tjeneste, der guider brugeren med talte beskeder, skriver Wall Street Journal.

Vil betale mere

Mange forbrugere er parate til at betale mere for en telefon med indbygget navigation.

Det forventer i hvert fald brancheanalytikerne, der peger på det voksende marked for håndholdte navigationsenheder, hvor apparaterne typisk koster 3.000-6.000 kroner.

Den slags enheder blev der de første otte måneder af 2006 solgt næsten 10 millioner af på verdensplan. Det er mere end dobbelt så mange, som der blev solgt i den samme periode året før ifølge analysehuset Canalys.

Analytikerne forventer ifølge Wall Street Journal, at producenterne af navigations-enheder svarer igen ved at lancere nye faciliteter som for eksempel trafiknyheder, hvilket Nokia ikke har planer om at tilbyde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere