IBM's top-fem nyeste idéer

IBM's opfindelser er alsidige både i formål og fysik. Viften spænder lige fra hjælp i irriterende call-centre til manipulering af vandmolekyler.

Dan Wardman, der er vicedirektør i IBM’s Silicon Valley Laboratorium, siger, at den største fornyelse for IBM's forskere i de sidste tyve år er, at de nu bliver opfordret til at tage kontakt til forbrugerne og arbejde med dem i udvikling og problemløsning.

I virksomhedens "Made in IBM"-laboratorium arbejder forskere og ingeniører tæt sammen med forbrugere om den virkelige verdens forretningsproblemer.

IBM's fem kommende påhit er:

FonePal:
Skal gøre kontakten med call-centre knap så frustrerende. FonePal giver forbrugeren et visuelt kort over de forskellige numre, de skal taste for at få fat i den rigtige afdeling. I stedet for at lytte til den mekaniske telefondame, sender FonePal en besked med numrene til brugerens instant messenger-konto. Man kan så vælge at taste sig igennem ved at bruge en telefon eller ved hjælp af sin messenger-konto. For at aktivere FonePal, bliver man altså nødt til at forbinde sit telefonnummer med messenger-kontoen

TALES:
Translingual Automatic Language Exploitation System (TALES) oversætter udenlandske nyheder og udenlandske hjemmesider til engelsk. Når TALES skal oversætte video-nyheder, opfanger den videoen og laver automatisk en tale-til-tekst analyse og oversætter den udenlandske tekst til engelsk.

Engelsktalende brugere har adgang til den oversatte nyhed næsten øjeblikkeligt. Lige nu kan TALES oversætte fra både kinesisk og arabisk. Forskerne mener, at redskabet vil være meget nyttigt for virksomheder der investerer i udenlandske firmaer.

Remote diagnostics:
Censorer placeret i patienters hjem, sat fast i patienters tøj eller på udstyr, der i forvejen overvåger patientens tilstand, giver sundhedspersonalet besked omgående, hvis noget usædvanligt pludselig skulle opstå. De indsamlede oplysninger bliver analyserede, så lægen bliver opmærksom på tidlige tegn på sygdom, for eksempel hjerteanfald.

3-D Internet:
IBM-forskere har testet 3-D Internet i Second Life sammen med partnerne Sears og Circuit City. Besøgende i partnernes butikker i Second Life kan interagere og dele holdninger til de forskellige produkter, der er til salg og også se, hvordan HDTV-skærme eller køkkener vil se ud i et givent rum. Et andet eksempel på 3-D Internet er "walking through", der repræsenterer forskellige turistattraktioner

Nanoteknologi:
Nanoteknologi – muligheden for at manipulere de enkelte atomer og molekyler og skabe mikroskopiske nye strukturer – har allerede hjulpet mikroprocessor-industrien ved at lade for eksempel mobiltelefoner blive mindre og billigere. IBM forskere bruger nanoteknologi til at omforme vandmolekyler til vandfiltrering. Arbejdet er møntet på at belyse løsningsmodeller inden for verdens voksende mangel på vand.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere