100-dollar-projekt til norsk NGO: Sig undskyld

I en mail til den norske nødhjælpsorganisation Fair kræver Nicholas Negroponte en undskyldning for sidste uges kritik af projektet. Fair svarer igen med besparelsesforslag til OLPC-projektet.

Grundlæggeren af det MIT-baserede projekt One Labtop Per Child (OLPC), Nicholas Negroponte, sætter i en mail den norske u-landsprojekt Fair på plads.

Det sker, fordi den norske organisation i sidste uge lod massiv kritik af projektet hagle ned over det internationale forsøg på at forbedre it-kundskaberne i den tredje verden med en 100-dollar bærbar til hvert barn i verden.

I mailen stiller Nicholas Negroponte spørgsmålstegn ved argumenter og beregninger bag den kritik som den nordiske nødhjælpsorganisation Fair fremfører.

Samtidig kalder han kritikken for ”et bittert angreb” på 100-dollar bærbar projektet.

Teknisk risikabel og for dyr

Fair argumenterede i sidste uge for at OLPC-projektet bliver alt for dyrt og derfor pålægger verdens udviklingslande alt for store udgifter.

Samtidig kritiserer Fair projektet for at være for teknisk risikabelt, fordi der er tale om uprøvet udstyr.

Fair foreslår selv en model som bygger på genbrug af eksisterende pc-udstyr, som ifølge organisationen vil koste en tiendedel af den pris OLPC løber op i.

I forvejen arbejder Fair med netop genanvendt it-udstyr som organisationen donerer til udviklingslande.

I mailen oplyser OLPC at det beregningsgrundlag Fair fremfører er forkert, og at tallene simpelt hen ikke går op.

Samtidig opfordrer organisationen Fair og andre til at komme med et bedre løsningsforslag til at nedbringe langtidsomkostningerne ved den bærbare 100-dollar pc.

Kræver kritik tilbagetrukket

Desuden kræver Nicholas Negroponte at Fair trækker kritikken tilbage og offentliggør en undskyldning til OPLC.

Sker det ikke, er alternativet en unødvendig krig, hvor taberne først og fremmest bliver befolkningen i Eritrea og lignende steder.

Men i en svarmail til Nicholas Negroponte undskylder Faur ikke kritikken.

I stedet fremsætter organisationen tre alternative forslag til en billigere udbredelse af computere i udviklingslandende.

Forslagene gør det ifølge organisationen at skære store beløb af de omkostninger som udviklingslandende kommer til at betale for udbredelsen af computere blandt befolkningerne.

Konkret foreslår Fair at OLPC i starten satser på et pc-rum på hver skole, og så senere udbygger projektet til at omfatte en bærbar til hvert barn, hvis det er muligt.

Forslagene går fra et pc-lokale med 40 nye Pentium 4-lignenede pc’ere per skole, som med fuldt udstyr ifølge Fair vil koste omkring 10 procent af den pris OLPC løber op i.

Fremstrakt hånd?

Imidlertid vil den billigste læsning ifølge organisationen være et pc-rum med genbrugte Pentium 3 og Pentium 4 computere.

Det vil koste 1,5 procent af omkostningerne ved OPLC, konkluderer FAIR.

Imidlertid mener den norske nødhjælpsorganisation selv at et prismæssigt mellemliggende forslag baseret på 100-dollar bærbare opsat som tynde klienter i et undervisningslokale vil være den bedste løsning for OLPC på nuværende tidspunkt.

Ud over at prisen kun bliver fem procent af den oprindelige, vil det kunne mindske den tekniske risiko som Fair tidligere har kritiseret, mener organisationen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere