Nye EU regler kan lamme online-handlen

Foreningen for dansk internethandel, FDIH, frygter at EU-Kommissionens forslag til nye regler kan skræmme danske e-handelsvirksomheder fra at sælge til udlandet.

EU-Kommissionen lægger i et nyt regelforslag op til, at et dansk firma, der sælger varer eller tjenesteydelser til forbrugere i EU, ikke længere kan være sikker på, at handlen reguleres efter danske regler.

I stedet vil virksomheden skulle sætte sig ind i regler i op til 27 forskellige medlemslande eller måske bare afholde sig fra at sælge til kunder uden for Danmark. Det skriver Foreningen for dansk internethandel, FDIH, i en pressemeddelelse.

Ryst posen

FDIH's formand, Claus Hjorting og direktør Morten Kamper opfordrer EU og nationale politikere til at se nærmere på forslaget, kendt som Rome 1, inden det præsenteres for EU parlamentet i denne uge.

Forslaget kan komplicere indgåelse af aftaler og potentielt ændre på en række etablerede principper for handel med virksomheder i andre lande.

Ifølge FDIH betyder det nye forslag, at en dansk virksomhed, der sælger produkter til en forbruger i Spanien efter danske regler fremover, hvis der opstår en tvist, vil skulle leve op til de spanske forbrugerregler.

Spansk domstol

En eventuel retssag med kunden vil så skulle behandles af en spansk domstol på spansk. En tilsvarende situation vil gælde i alle EU-lande, den danske virksomhed har modtaget ordrer fra.

Hvis mindre og mellemstore virksomheder, der sælger online, finder de nye regler for stor en mundfuld at efterleve, er frygten, at de simpelthen vil fravælge at sælge til forbrugere i andre EU lande.

Skulle det ske, strider forslaget mod Kommissionens ambitioner om netop at skabe økonomiske vækst og stimulere handel på tværs af EU's landegrænser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere