Regeringen pumper millioner ind i it-forskning

Danske forskningsvirksomheder og –læreranstalter kan se frem til en pose penge på 70 millioner kroner fra Videnskabsministeriet. Budskabet modtages med jubel i it-branchen og studiemiljøet.

Fra finanslovens forskningsreserver afsætter Videnskabsministeriet 70 millioner kroner fordelt på med 35 millioner kroner i 2007 og 2008.

Pengene skal bruges på prioriterede områder inden for ikt-området, og det strategiske forskningsråd skal stå for uddelingen af midlerne.

Videnskabsminister Helge Sander (V) lægger vægt på forskning inden for pervasive computing og digital forvaltning.

- Danske forskningsmiljøer og virksomheder har i international sammenhæng et stærkt udgangspunkt inden for blandt andet pervasive computing – it i alt – og digital forvaltning. Derfor koncentreres satsningen på disse felter, udtaler Helge Sander i en pressemeddelelse.

Pervasive computing-betegnelsen dækker allestedsnærværende anvendelse af it.

Pervasive computing kan ifølge Videnskabsministeriet i sig selv være eller kombineres med mobile, trådløse teknologier til blandt andet at omfatte intelligente trafiksystemer og e-sundhed.

Forskningen indenfor digital forvaltning indbefatter nye måder at levere digitale serviceydelser direkte til borgere og virksomheder.

Før udmøntningen af forskningskronerne vil der være et seminar for private og offentlige forskningsmiljøer, som har særlig interesse i ikt-området.

Seminaret vil blive arrangeret i samarbejde med brancheforeningen IT-Branchen og ITEK,

Midlerne modtages med jubel i branchen

Direktør for Dansk industris it-branchesammenslutning, ITEK, Tom Togsverd modtager meldingen om it-midlerne med stor begejstring.

- ITEK har under finanslovsforhandlingerne arbejdet for, at vi fik et øremærket program for forskning og udvikling med netop dette indhold, siger han.

Han påpeger dog, at det er vigtigt, at midlerne bruges i samarbejde med virksomhederne.

- Det en god idé med et fælles kick-off arrangement, hvor forskere og virksomheder sammen kan identificere de helt konkrete områder, vi skal gå efter, forklarer han.

Også i forskningsmiljøet modtages budskabet med glæde.

- Vi vil da søge midlerne, lige som vi har søgt andre midler de seneste års tid, siger IT-Universitetets prorektor, Jørgen Staunstrup.

Han sidder også i bestyrelsen i det strategiske forskningsråd, men har dog ikke indflydelse på fordelingen af pengene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere