Eksportråd: Danske it-firmaer bør holde øje med Polen

Polen kan være et nyt marked for outsourcing og eksport for danske it-virksomheder. Derfor afholder Danmarks Eksportråd it-forum i Warszawa, hvor danske virksomheder har muligheden for at netværke med de lokale og se på produktionsforholdene.

Danmarks Eksportråd støttet af Brancheforeningen IT-Branchen arbejder i disse dage på et storstilet it-forum i Warszawa, Polen.

Forumet bliver stablet på benene af den danske ambassade i Polen. Desuden medvirker de svenske og finske ambassader i projektet.

Blandt de forskellige arrangementer i forummet, der løber af stablen i det spæde forår, er et netværksmøde, hvor interesserede kan mødes med op til 15 potentielle polske partnere.

Mere konkret er outsourcing til polske virksomheder samt personalerekruttering på dagsordenen.

Polen med stort it-vækstpotentiale

Grunden til, at der bliver arbejdet på en charmeoffensiv hos den danske nabo mod syd er, at Polen anses som værende en it-nation med et kæmpe vækstpotentiale.

- Både som outsourcing-mulighed, og som et eksportmarked er der store muligheder i Polen, siger chef for den økonomiske afdeling hos den danske ambassade i Warszawa, Søren Juul Jørgensen.

Han peger på tre faktorer, der gør sig gældende med hensyn til mulighederne i Polen, der har 38 millioner indbyggere.

- Hvert år uddannes 18.000 unge mennesker inden for ikt-relaterede områder. Dernæst har store internationale spillere som Dell, Microsoft og senest Google etableret udviklingscentre hernede. Og sidst, men ikke mindst, spiller Polens medlemskab af EU også ind på, at Polen er et af de største markeder for ikt i Centraleuropa, siger Søren Juul Jørgensen.

Muligheder for outsourcing og eksport
De mange højtuddannede inden for ikt-området udgør en både veluddannet og lavere lønnet arbejdskraft for danske virksomheder.

Men også eksportmulighederne er til stede et land, som Søren Juul Jørgensen betegner som den største elektronikfabrikant inden for EU.

Han peger på områder som konsulentarbejde og softwareudvikling som særligt interessante for danske virksomheder.

Han vurderer desuden, at Polen kan være interessant for IP-telefonibranchen, fordi nettet for alvor er ved at vinde indpas i de polske hjem.

- Derudover kommer der kæmpeudbud i eksempelvis den finansielle sektor, hvilket dog kan kræve store muskler at håndtere, siger Søren Juul Jørgensen.

Visse begrænsninger

Han påpeger, at der også kan være visse begrænsninger for mange danske it eksport-virksomheder, der ikke ønsker at bosætte sig i Polen.

- Polen er et netværkssamfund, hvor man stadig kan møde en tung administration trods EU-medlemskabet. Derudover er der sprogbarrierer uden for de polske it-firmaer og ikke mindst de mange store internationale spillere kan udgøre svære konkurrenter, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere