AT&T er blevet verdens største teleselskab

De amerikanske myndigheder har blåstemplet AT&T’s 487 milliarder kroner dyre overtagelse af konkurrenten BellSouth, hvilket gør AT&T til verdens største teleselskab.

AT&T blev i fredags verdens største teleselskab, da de amerikanske myndigheder (Federal Communications Commission, FCC) sagde god for, at AT&T overtager konkurrenten BellSouth for 487 milliarder kroner. Det skriver IDG News Service.

Handlen er den største sammenlægning i USA’s historie af to teleselskaber og den seneste i den bølge af konsolideringer, der har præget det amerikanske telemarked.

I dag er der kun to store spillere tilbage – AT&T og Verizon Communications.

Ifølge IDG News Service måtte AT&T love myndighederne forskellige ting for at få grønt lys til den enorme virksomhedsovertagelse. Blandt andet at vedligeholde et ”neutralt netværk” i to år efter overtagelsen.

Sparer milliarder

AT&T offentliggjorde planer om at overtage BellSouth helt tilbage i marts sidste år og annoncerede dengang, at selskabet forventede at kunne spare mere end 11 milliarder kroner om året i omkostninger som et resultat af overtagelsen.

Myndighederne dengang dog ikke så velvilligt indstillet, og handlen har ikke rokket sig før i fredags, hvor FCC blødte den tidligere afvisende holdning op.

Kritikere af overtagelsen frygter, at den bliver et skridt tilbage mod de monopolagtige forhold, der eksisterede inden for televerdenen før AT&T blev splittet op i 1980’erne.

FCC mener derimod, at forbrugerne får glæde af overtagelsen gennem mere bredbånd, større konkurrence på markedet for video-tjenester og en forbedret sikkerhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere