Tele-kludetæppe koster kassen

At mange af EU’s medlemslande halter voldsomt bagefter med at få liberaliseret telesektoren, koster forbrugerne dyrt i overpriser og begrænset service fra udbyderne.

ECTA (European Competitive Telecommunications Association) har for fjerde gang offentliggjort en undersøgelse, der ranglister de enkelte lande med hensyn til teleliberalisering.

Som tidligere beskrevet ligger Danmark i toppen, når det gælder teleliberalisering.

Mange lande halter bagefter, og det koster forbrugerne dyrt. Ikke mindst når det gælder adgangen til bredbånd og kommunikationstjenester til erhvervslivet.

Stor forskel på top og bund

Resultatet af den stærkt varierende teleliberalisering og deraf følgende konkurrence er, at der er stor forskel på landene i toppen af undersøgelsen (England, Danmark og Frankrig) og i bunden (Polen 17, Grækenland 16 og Tyskland 15).

De positive resultater viser sig som et væld af tele-tilbud og –tjenester, vækst og investeringer i sektoren og nogle af de laveste telepriser i Europa.

Bundskraberne derimod kæmper med at skabe et miljø, hvor konkurrence trives, og det har en negativ indflydelse for både private og erhvervslivet i disse lande.

De nationale måles

Det er de nationale myndigheder, hvis præstationer der måles på (National Regulatory Authorities (NRA’s).

EU-direktiver pålægger medlemsstaterne at øge konkurrencen ikke mindst inden for kommunikationsnetværk og teletjenester og samtidig opmuntre til investeringer.

I år dækker ECTA’s undersøgelse følgende lande:

Østrig, Belgien, Tjekkiet, Danmark, Frankrig, Finland, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Irland, Italien, Holland, Polen, Portugal, Spanien, Sverige, Storbritannien.

De forpligtede

Finland er med i undersøgelsen for første gang, hvilket udvider den til at dække de 14 største EU-lande ud af de 15, der i halen på liberaliseringsdiretivet fra 1998 forpligtede sig til en fuld liberalisering af telemarkedet.

Tre af de nyere EU-lande Polen, Ungarn og Tjekkiet er med i denne udgave af undersøgelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere