EU åbner for it-pulje på milliarder

Den første ansøgningsrunde for forsknings- og udviklingsvirksomheder inden for EU-regi åbner på fredag. EU vil med sin store satsning med næsten 70 milliarder kroner på IKT-området både styrke og forbedre sin position overfor konkurrenterne.

På fredag 22. december forventes den første indkaldelse i EU’s storstilede IKT-satsning. I indkaldelsen vil der være cirka 8,5 milliarder kroner i puljen.

Pengene kan søges af alle såkaldte juridiske enheder, hvilket i praksis primært vil være forskningsinstitutioner og virksomheder.

Men offentlige myndigheder og brancheorganisationer kan også byde ind.

- Unionen udarbejder et såkaldt arbejdsprogram, hvor der står beskrevet hvilke emner, som man kan søge inden for. På fredag er der emner inden for blandt andet robotteknologi, e-læring, mobilsatsninger og e-sundhed, forklarer EU-konsulent Annette Lorenzen fra EuroCenter, som rådgiver virksomheder, forskningsinstitutioner og forskere om EU-spørgsmål.

Der vil være deadline for ansøgninger til den første indkaldelse 1. maj. Anden indkaldelse forventes at igangsættes i maj eller juni med deadline i september eller oktober.

Kravet til en ansøgning er som udgangspunkt, at ansøgerne består af et konsortium på minimum tre medlemslande, der er fordelt over Europa.

Derudover skal ansøgerne argumentere for, hvorfor projektet skal have støtte.

Vil styrke sin it-position

Med EU’s satsning på i alt knap 70 milliarder kroner til IKT-området, så melder den europæiske union sig for alvor ind i den globale kamp inden for it-forskning og –udvikling.

- EU vil med IKT-satsningen fastholde førertrøjen på nogle områder, hvorimod unionen skal styrke sin position på andre områder i forhold til konkurrenter fra blandt andet USA og Østen, siger Annette Lorenzen.

Satsningen på IKT-området indgår som led i EU’s syvende rammeprogram. Og IKT er klart den største enkeltpost, da området står for 18 procent af hele EU’s forskningsbudget.

Og med den økonomiske saltvandsindsprøjtning vil EU de næste syv år indhente det efterslæb, der har været på IKT-området.

En undersøgelse foretaget af det engelske handelsministerium i 2006 viser således, at 39 af de 100 største forsknings- og udviklingsselskaber var amerikanske. Til sammenligning var 36 europæiske.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere