Ebay trækker sig ud af Kina

Auktionssitet eBay lukker ned I Kina, hvilket er anden gang, virksomheden trækker følehornene til sig I Asien. I stedet etableres et samarbejde med Beijing-baserede Tom Online.

Ebay, der er verdens største online auktionssite, lukker sin hjemmeside i Kina efter begrænset succes. Det skriver Wall Street Journal.

Heller ikke Japan, hvor eBay åbnede i 1999, levede op til Bays forventninger, og selskabet trak sig ud af Japan igen i 2002.

Problemet var dengang, at Yahoo havde et forspring i Japan på fem måneder med sit eget auktionssite, og det har ikke været i stand til at indhente.

I Kina overtog eBay EachNet for knap 900 millioner kroner i 2003 efter at have investeret omkring 160 millioner året før, skriver Wall Street Journal.

Yderligere 570 mio.

Sidste år kastede eBay så yderligere 570 millioner kroner efter sine kinesiske ambitioner, men uden for alvor at slå igennem.

I stedet lancerer eBay så en auktionssite i samarbejde med Tom Online.

- Det er godt for eBay at arbejde med Tom, fordi selskabet på den måde får en partner, der forstår de lokale forhold, siger Henry Yang, administrerende direktør for analysehuset iResearch Consulting Group, til Wall Street Journal.

Yang siger til avisen, at eBay har haft store problemer med at nappe markedsandele fra Alibabas TaoBao, som er en af de absolut mest succesfulde online auktionshuse i Kina.

Yahoo, eBays onde ånd, ejer i øvrigt 40 procent af Alibaba, som den amerikanske it-koncern købte sidste år for omkring 5,7 milliarder kroner.

Ebay betaler cirka 220 millioner kroner til det fælles selskab, mens Tom Online lægger 110 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere