Torsdagens aviser om it

To milliarder postet i patientjournaler. Fremtidens pengeautomater skal kunne det hele. TDC-udsalg begynder i Litauen. Computere til indsatte. Dyrt at få fingrene i mobilselskab. Kapitalfonde går efter Debitel. Ny strid om pengepriser.dk.

To milliarder postet i patientjournaler

Rådgivningsfirmaet Deloitte skal kortlægge de elektroniske patientjournaler i Danmark og til foråret komme med bud på en strategi for at få dem til at virke sammen. Ekstern ekspertgruppe skal være vagthunde (Berlinske Tidende)

Fremtidens pengeautomater skal kunne det hele

Hovedparten af landets pengeautomater får i 2007 en ny verden arf muligheder. "Det er planen, at 2.500 af landets omkring 3.000 pengeautomater skal have udskiftet det gamle styresystem til en Windows-platform i 2007. Det vil allerede fra næste år føre til nye funktionaliteter for mange kunder, og mulighederne med det nye system er uanede," siger Dorthe Daugaard, administrerende direktør hos it-leverandøren EDT Danmark, der skal stå for implementeringen af det nye system. (Berlingske Tidende)

TDC-udsalg begynder i Litauen

TDC's litauiske mobilselskab Bite meldes nu til salg for 3,7 milliarder kroner, og en rådgiver skal være udpeget. TDC har "ingen kommentarer." (Berlingske Tidende)

Computere til indsatte

De indsatte i landets fængsler får efter alt at dømme inden længe mulighed for at rykke tættere på den elektroniske verden. "Der kommer efter al sandsynlighed snart computere til de indsatte," siger Annette Esdorf, vicedirektør i Kriminalforsorgen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Dyrt at få fingrene i mobilselskab

Da TDC i 2004 købte Telmore, kostede hver mobilkunde 900 kroner. Overført på i dag svarer det til, at Debitel burde koste i omegnen af 270 millioner kroner. Forventningen er, at prisen overstiger en milliard kroner. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Kapitalfonde går efter Debitel

Salget af Debitel kan ende med et gigantisk opgør mellem teleselskaber som TDC, Sonofon og Telia og sultne kapitalfonde. "Flere kapitalfonde ser på Debitel hver for sig," lyder det. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Ny strid om pengepriser.dk

Uvildige eksperter afslører fortsat fejl på fejl i bankernes og Forbrugerrådets fælles elektroniske prisportal på internettet, og nu har Forbrugerrådet fået nok. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere