Første 100-dollar bærbare uddeles i Brasilien

Brasiliens præsident, Luiz Inacio Lula da Silva, har modtaget den første færdige 100-dollar bærbare. 50 maskiner skal testes på skoler i denne uge.

Den humanitære organisation One Laptop Per Child har afleveret det første færdige eksemplar af den stærkt omtalte 100-dollar bærbare pc til Brasiliens præsident, Luiz Inacio Lula da Silva.

Den billige pc skal på sigt uddeles over hele landet, og i denne uge bliver de første 50 maskiner sendt i test på nogle af landets skoler, skriver Herald Tribune.

Den billige bærbare pc blev overrakt af grundlæggeren af organisationen, Nicholas Negroponte, som er professor på Massachusetts Institute of Technology.

Tæt på produktion

- Jeg kan bekræfte, at vi er meget tæt på at sætte en 100-dollar bærbar i produktion. Sammen bygger vi drømmen om at give hver elev en bærbar som denne til at studere og lære med, sagde Luiz Inacio Lula da Silva ved modtagelsen i fredags.

Ifølge det officielle brasilianske nyhedsbureau Agencia Brasil bliver den billige bærbare uddelt til test på 50 skoler i denne uge.

Ifølge Nicholas Negroponte bliver alle servere bygget i Brasilien.

Samtidig fortalte han at 1.000 bærbare computere ventes klar til distribution allerede i januar.

- Vi arbejder på projektet på mindst tre kontinenter. Vores mål er at sætte en stopper for fattigdom med læring, sagde Nicholas Negroponte.

Grundlæggeren af organisationen har også planlagt distributionen af de bærbare computere i Argentina, Nigeria og Thailand i starten af det nye år.

Projektet falder sammen med Brasiliens planer om at kunne tilbyde millioner af familier med lave indkomster at kunne købe deres første computer.

Vil indsnævre digital kløft

I en kampagne tilbydes 1.400 rigtige stationære computere til en værdi af 3678 kroner til familierne med en afbetalingsordning på 24 måneder.

På den måde håber Brasilien at kunne indsnævre den digitale kløft mellem landets 183 millioner indbyggere.

Med en kæmpe forskel mellem rig og fattig har landet forsøgt at få prisen på computere ned ved at gøre sig til forkæmper for brugen af gratis software.

De 100-dollar bærbare forventes at have trådløst netværk og køre på open-source styresystemer, som eksempelvis Linux.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere