Tom dieseltank sender tusinder af netsider i sort

20.000 svenske netsider gik i sidste uge i sort, fordi opkoblingen til siderne i to døgn kørte på diesel, uden at Telenor opdagede det. Efter to døgn var dieseltanken tom, og netsiderne forsvandt fra nettet.

20.000 svenske netsider gik sidste onsdag i sort, fordi telegiganten Telenor i to døgn havde kørt opkoblingen til siderne på dieseldrevet nødstrøm uden at være klar over det.

Onsdag morgen løb dieseltanken tom, og de 20.000 netsider gik i sort på nettet.

Mandag morgen mistede et knudepunkt i Telenors fibernet strømforsyningen.

Sendte ikke alarm

Præcis som planlagt overtog nødstrømsanlægget driften, men af endnu ukendte årsager alarmerede anlægget aldrig Telenor om hændelsen.

Det betød at det nødstrømsanlæg, som sammen med store dele af det sydlige Sverige forsyner webhotellet FS Datas 20.000 netsider, fortsatte ufortrødent på dieselkraft uden at nogen vidste det.

Onsdag morgen løb tanken tør for diesel.

Det betød, at anlægget stoppede, strømmen til knudepunktet forvandt, og netforbindelserne til de 20.000 websider sammen med storkunder som Handelsbanken, Tietoenator og Saab gik i sort.

- Når dieselgeneratoren tager over, skal den afgive en alarm. Men det gjorde den ikke, siger Tobias Gyhlenius fra Telenors pressetjeneste til Computerworlds svenske søsterblad.

Afbrydelsen varede i fire timer.

I det tidsrum havde hverken storkunder eller de 20.000 svenske websider kontakt til nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere