Engelsk firma sælger brugte Microsoft-licenser

En engelsk virksomhed har gjort det til en forretning at sælge brugte Microsoft softwarelicenser og har netop for første gang gennemført et salg i USA. Microsoft har blåstemplet forretningsmodellen.

Den engelske virksomhed Discount-licensing.com køber softwarelicenser af selskaber, der stopper forretningen og sælger dem videre.

- Nu har vi for første gang overtaget licenser fra en virksomhed, der ophørte med sine aktiviteter i England og solgt dem til en virksomhed i USA, fortæller Noel Unwin, direktør i Discount-licensing.com, der er hjemmesiden og handelsarmen bag selskabet, der sælger licenserne.

For nylig gennemførte Discount-Licensing.com (Disclic) også en handel den anden vej. Altså købte software-licenser af et insolvent amerikansk firma og solgte dem til et aktivt engelsk selskab.

Office XP mest populær

De solgte licenser er for eksempel Exchange 2003, Terminal Server 2003, SQL Server database og Office 2003 Professional licenses. Det mest populære produkt er ifølge direktøren licenser til Office XP.

Unwin siger, at priserne for amerikanske kunder typisk ligger 15 procent under priserne i England. Disclic sælger de brugte licenser for 35-40 procent under nyprisen.

Forretningen kan fungere, fordi software-licensen er en separat enhed. Selve softwaren er ejet af eksempelvis Microsoft, mens retten til at bruge softwaren ejes af licensindehaveren. Det er denne rettighed, som det engelske firma Discount-Licensing.com handler med.

I orden med Microsoft

Nogle bestemte produkter tillader ikke, at licenserne overføres til andre, men Microsoft tillader inden for rammerne af sit "volume licensing program" at overføre licenser fra et insolvent eller inaktivt solvent selskab til et aktivt selskab.

Discount-Licensing.com har en stab af licens-eksperter til at sikre, at virksomheden ikke kommer på glatis med salget af de brugte licenser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere