Dansk nano-modulering stormer frem

Danske Atomistix, der arbejder med nanomodulering i elektronik, åbner kontor i Californien. Direktøren regner med at omsætte for en halv milliard kroner om året i løbet af fem år.

Firmaet Atomistix fra København, som producerer software til udvikling af nanoteknologi, har åbnet kontor i Silicon Valley og arbejder nu på at hale 87 millioner kroner ud af amerikanske ventureinvestorer til at styrke firmaets ekspansion. Det skriver nyhedstjenesten Rapidus.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) har udnævnt Atomistix til en af otte danske vækstkometer med potentiale til inden for fem år at omsætte for 250 millioner kroner.

En halv mia. på fem år

Thomas Magnussen, der er administrerende direktør for Atomistix, tror på, at omsætningen snarere runder en halv milliard i løbet af de fem år, selv om virksomheden ifølge Rapidus sandsynligvis må vente til 2009 med at tjene penge. Sidste år blev resultatet et underskud på 3,5 millioner kroner.

- Om ti år vil halvdelen af alle produkter indeholde nanoteknologi. Hele verden bevæger sig i retning af at manipulere materiale på nanometerniveau. Det kan ikke lade sig gøre uden software, siger Thomas Magnussen til Rapidus.

I Atomistix' virtuelle laboratorium Nanolab kobles atomer, molekyler og mikroskopiske nanorør sammen, og resultatet visualiseres med 3D-grafik. Ved hjælp af numeriske beregninger baseret på kvantefysisk teori forudser programmet, hvordan materialerne reagerer med hinanden,

Den slags forudsigelser har udviklerne hidtil været henvist til dyre og tidskrævende laboratorieforsøg for at kaste lys over.

HP, Sony og Samsung

Forbrugerelektronikfirmaer som HP, Samsung, Sony og Panasonic samt institutioner som Nasa, det amerikanske luftvåben og Tokyo Institute of Technology anvender alle nanoteknik i alt fra minimale elektronikkomponenter til slidstærke materialer til rumfart.

Alle disse selskaber har ifølge Rapidus haft fat i Atomistix for at få hjælp til at øge effektiviteten af deres forsøg.

Det meste af produktudviklingen i Atomistix forbliver på Niels Bohr-instituttet på Københavns Universitet, hvor selskabet blev født i 2003. Virksomheden ejes af ledelsen samt innovationsmiljøet CAT, Center for Advanced Technology, og Dansk Kapitalanlæg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere