ITU får ansøgerlussing

IT-Universitetet i Ørestaden har kun fået halvt så mange ansøgere som sidste år. De lave ansøgertal kaster det lille universitet ind i de øvrige it-uddannelsers krise.

En spand koldt vand i hovedet. Det var resultatet for IT-Universitetet i København, da ansøgerne til næste forårs uddannelser blev talt op i dag.

Siden sidste år er tallet næsten halveret fra 221 til 124 ansøgninger.
- Det er betydeligt færre end vi havde håbet, siger rektor Mads Tofte fra IT-Universitetet.

Universitetet har studiestart to gange om året på kandidatuddannelsen. I sommer var ansøgertallet stadig stabilt med 206 optagne. Derfor var det også et chok for IT-Universitetet, da ansøgningerne til forårets kandidatuddannelser kom.

Krisestemning

Det er et alvorligt skridt tilbage for IT-Universitetet, som ind til nu har været fri for den krise, som har præget de traditionelle it-uddannelser i datalogi.

Rektor Mads Tofte forsikrer, at det lave ansøgertal ikke vil have betydning for universitetet i øvrigt.

- Det er ikke dramatisk, men det er selvfølgelig alvorligt nok, siger han.

Universitetet har ikke nogen entydig forklaring på den store tilbagegang.

- Vi ved jo dybest set ikke, hvorfor det er faldet, siger Mads Tofte. Han peger dog på en række mulige forklaringer: Generelt lave ansøgertal til it-uddannelserne, et begrænset kendskab til IT-Universitetet blandt de unge, usikkerhed i forbindelse med universitetsreformen, samt høj beskæftigelse.

De lave tal kommer efter et efterår med lutter gode nyheder for Danmarks mindste universitet.

IT-U holdt sig fri af fusioner, fik penge til en bacheloruddannelse og en kåring som det mest innovative universitet i løbet af efteråret.

Derfor var der ikke umiddelbart nogen tegn på at krisestemningen skulle brede sig til glashuset i Ørestaden.

Rektor Mads Tofte mener da også, at universitetet nu skal have en tydeligere profil i offentligheden.

Desuden mener han, at det er vigtigt at bakke op om IT-Branchen og de øvrige it-uddannelsers initiativer, som for eksempel it-natten.

Ingen katastrofe

Ulrik Falktoft, der er studerende på IT-U og formand for de e-business studerendes forening, Ebuss, mener ikke, at ansøgertallet er nok til at konstatere en krise.

- Jeg tror, at ansøgertallet skyldes flere uheldige omstændigheder. Konjunkturerne betyder, at folk går direkte ud i job. Samtidig virkede IT-U sårbart under fusionssnakken, lyder to mulige forklaringer fra Ulrik Falktoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere