Kommuner skal være stærkere til indkøb

Kommunernes Landsforenings tager et vigtigt skridt mod bedre og mere it i kommunerne. En ny strategi skal styrke de enkelte kommuner i deres indkøb af it-systemer. Midlet er standarder, standarder, standarder.

Bestyrelsen for Kommunernes Landsforening (KL) giver grønt lys til en ny digital strategi for kommunerne.

Formålet med strategien er, at kommunerne får en stærkere rolle, når de bestiller it-systemer. Det skal ske gennem øget brug af forpligtende standarder, der giver fælles indkøbskraft.

Men samtidigt får kommunerne mulighed for, at it-systemerne kan tilpasses den enkelte kommune.

- Den enkelte kommune kan selv afpasse egne it-systemer efter behov, så længe kommunerne overholder de samme standarder, siger chefkonsulent i Kommunernes Landsforening, Jakob Harder.

Mange planer på tegnebrættet

Godkendelse af strategiudkastet er første fase i en længere proces. Men allerede nu er der mange planer på tegnebrættet.

- Konkret har vi projekter, der skal sikre bedre selvbetjening i kommunerne. Under titlen ”Bedre Selvbetjening”, skal kommunerne i fællesskab sikre et markant løft af betjeningen på en lang række områder, udtaler Jakob Harder

Han nævner også den fællesoffentlige borgerportal og større brug af digital signatur som andre projekter.

KL venter sig meget af det kommende it-arbejde.

-Indsatsen bliver en form for just-in-time udvikling, hvor kommunerne standardiserer og udvikler krav til nye løsninger i klynger. Der er jo ingen grund til at bestille udvikling eller produkter på områder, hvor der ikke samtidig skal ske forandringer. Vi prøver at se på vores behov, når det brænder på, forklarer Jakob Harder.

På den måde kan kommunerne opnå både standardiserede løsninger og stordriftsfordele, siger han.

Allerede i dag trækker KL i arbejdstøjet.

De vil kigge på, hvordan første fase i strategiudkastet skal udmønte sig i flere konkrete projekter, når både processer og metoder for et større kommunalt samarbejde er gennemgået.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere