Mandagens aviser om it

Afhoppere starter eget telefirma. ERP-firma vil på Børsen. Danske Bank vil skrotte velfungerende it-system. Tinglysning på nettet om et år. Telebranchen har frie hænder. Ny Easy-lussing til TDC.

Afhoppere starter eget telefirma

To chefer fra Dangaard Telecom har forladt stillingerne for at stifte firmaet Fac2ry, som skal rådgive andre virksomheder i potentialet ved mobile værktøjer. Med base i Kolding satser Jan Stilling Jeppesen og Torben Sommer Larsen på at nå 300-400 millioner kroner i omsætning inden tre år. (Børsen)

ERP-firma vil på børsen

Softwarefirmaet Guideix vil til udlandet. Derfor ser firmaet en børsnotering som en mulighed for at rejse den nødvendige sum på 10-20 millioner kroner. Hidtil har firmaet klaret sig ved organisk vækst i Norden, men nu vil firmaet gerne til resten af Nordeuropa og videre ud i verden. (Børsen)

Danske Bank vil skrotte velfungerende it-system

Danske Bank vil køre hele it-systemet i den nyindkøbte Sampo Bank på lossepladsen, selv om systemet er velkørende, og Finland i øvrigt er kendt for at være et højteknologisk land. Det skyldes at Danske Bank ser udrulning af bankens eget it-system som nøglen til succes i en række andre opkøbstilfælde. (Berlingske Tidende)

Tinglysning på nettet om et år

Når 75 millioner stykker papir om et år er indskannet, åbner det offenlige for tinglysning på nettet. På den måde kan alle spare dages venten på stempler og i stedet klare tinglysningen online på sekunder. I øjeblikket ligger de 75 millioner stykker papir arkiveret på landets 82 tinglysningskontorer. I øjeblikket er et delmål at finde den hurtigste metode til at afmontere hæfteklammerne på de mange sagsakter. (Berlingske Tidende)

Telebranchen har frie hænder

Forbrugere med gammeldags telefoner i stuen skal ikke vente hjælp mod stigende priser fra hverken IT- og Telestyrelsen eller Konkurrencestyrelsen. Selvom begge styrelser har mulighed for at gribe ind, hvis prisstigningerne er urimelige eller ulovlige, har styrelserne nemlig ikke den store lyst til at gå i flæsket på TDC, som er den største spiller på fastnetmarkedet herhjemme. Senest har firmaet hævet prisen med 8,4 procent så en telefonlinie nu koster 1.548 kroner om året. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Ny Easy-lussing til TDC

Kvalerne oven på det kuldsejlede EasyMobile fortsætter for TDC. Planerne om at etablere et lavprisselskab i 12 lande anslås at have kostet TDC mere end 300 millioner kroner. Men nu vil rigmanden bag Easy Gruppen og ejer af Easyjet, den græske milliardær Stelios Haji-Ioannou, trække TDC i retten fordi firmaets dårlige resultater med Easyjet har skadet hans firma, mener han. Derfor har han nu udtaget stævning i TDC. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere