Katastrofesoftware giver Plass Data vind i sejlene

Hvis bare man kan finde et lille stykke af et offer efter en bombesprængning eller naturkatastrofe vil Plass Datas software være i stand til at identificere personen.

Danske Plass Datas software var i brug til at identificere ofre efter tsunamien i Asien og sidste sommers bombeattentat i London, og den opmærksomhed, firmaet fik i medierne, kan nu ses i regnskabet.

- Ja, det er lidt makabert, men al den opmærksomhed, vi fik efter at have stillet vores software gratis til rådighed efter tsunamien, betyder, at vi i dag forhandler med 10 lande om køb af vores system, fortæller Karsten Hector, administrerende direktør, Plass data.

Når kunden er et land

For Plass Data er en kunde ofte lig med et lands regering, og det er både godt og skidt.

Der er stil over, at kunden er et land, men et land er også omstændeligt at handle med.

- Det er typisk staten, der køber, og det betyder, at købet skal på finansloven, og så går der nemt to-tre år, inden kontrakten er hjemme, siger Karsten Hector.

En ny facilitet i Plass Datas DVI (Disaster Victim Identification) er et dna-modul, der med stor sikkerhed identificerer en død person, bare man kan finde en stump af vedkommende.

- Da de to tårne brasede sammen i New York kunne myndighederne kun identificere 50 procent af de omkomne. Havde de haft vores software, havde tallet været tæt på 100 procent, siger Karsten Hector.

Politiet samarbejder

DVI blev i sin tid til i et samarbejde mellem det danske og det norske politi og Plass Data.

I dag samarbejder virksomheden også tæt med den internationale politiorganisation Interpol.

- Det var Interpol, der hjalp os med at bygge dna-genkendelse ind i systemet og som tak for hjælpen kan Interpol bruge vores software gratis i fem år, forklarer Plass Data-direktøren.

Også det danske rigspoliti er involveret i udvikling og test af katastrofe-softwaren, og ind imellem får Plass Data også ønsker og kommentarer fra et eller flere af de 184 lande verden over, der er medlem af Interpol.

Der findes seks andre softwarehuse med et lignende identifikationsprogram, men Karsten Hector kan kun nævne Unisys.

- Jeg kender faktisk ikke de andre konkurrenter, og det siger selvfølgelig også lidt om, at den konkurrencesituation, vi befinder os i, ikke er så skræmmende, lyder det.

Ejendomsmæglere og tandlæger

Plass Data udvikler og sælger også løsninger til ejendomsmæglere, psykologer, tandlæger og fysioterapeuter.

Udgifterne til løn er steget med mere end tre millioner kroner, hvilket ifølge Karsten Hector er den væsentligste årsag til, at Plass Data er gået tilbage i indtjening på trods af et øget bruttoresultat i 2005/06.

Til gengæld forventer virksomheden et øget resultat i indeværende regnskabsår, og det gælder både omsætning og indtjening.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere