Norge: Mobiltelefoner giver ikke svulster

Der er ingen sammenhæng mellemsvulster i hjernen og mobiltelefoni, konkluderer ny norsk undersøgelse. Alligevel opfordrer forskerne børn og storbrugere til at bruge håndfrie installationer.

En dugfrisk norsk undersøgelse frikender mobiltelefoner for at være årsag til hjernesvulster.

Undersøgelsen, som er udført i WHO-regi, slår fast, at der ikke er nogen sammenhæng mellem det at tale i mobiltelefon og dannelsen af hjernesvulster. Det oplyser det norske telegrambureau NBT.

Nogle bliver ekstra bekymrede for at tale i mobiltelefon når den bliver varm, og flere har været bekymrede for, om hyppig brug af telefonerne kan føre til svulster i hjernen, men nu viser undersøgelsen altså at mistanken er ubegrundet, skriver den norske avis Dagbladet.

Den norske undersøgelse er udarbejdet i samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse i Norge og Statens Stråleværn.

I undersøgelsen er en række personer med tre forskellige typer svulster blevet interviewet om deres mobiltelefoni-vaner, og resultaterne er herefter blevet sammenlignet med en gruppe raske personers vaner.

På trods af forskningsresultatet opfordrer forskerne børn og storbrugere af mobiltelefoner til at bruge håndfrie installationer når de taler i telefonen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere