SAP henter dansk ERP-specialist til topledelse

Danskeren Niels Theilmann-Møller får ansvaret for SAP's globale strategi for salget til små og mellemstore virksomheder. Den 37-årige dansker forlader dermed sit europæiske topjob i Microsoft.

Verdens største ERP-leverandør, tyske SAP, spiller nu et dansk kort i konkurrencen om at dominere markedet for forretningsapplikationer til små og mellemstore virksomheder over hele verden.

SAP har netop ansat den 37-årige Niels Theilmann-Møller som vice president med ansvar for salget til de små og mellemstore virksomheder.

Indtil 1. september havde Niels Theilmann-Møller ansvaret for salget af Microsoft Business Solutions til større virksomhedskunder i hele EMEA-regionen.

Før det var han regional direktør for salget til mindre og mellemstore virksomheder i Øst – og Centraleuropa.

Oprindeligt Navision-mand

Han kommer oprindeligt fra danske Navision og fulgte med da Microsoft i 2002 købte Navision.

SAP har de seneste år satset hårdt på at skaffe sig stadig flere kunder blandt de mindre og mellemstore virksomheder, hvor SAP traditionelt ikke har været så stærk.

Softwarefirmaet skal derfor bruge Niels Theilmann Møllers erfaringer med salg til de mindre og mellemstore virksomheder gennem partnere.

Det er en disciplin, som Navision var ekstremt stærk i, og som hele Microsoft-koncernen efterfølgende har lært en del af.

- SAP har jo allerede mere end 2.000 partnere, der leverer til mere end 20.000 kunder over hele verden, så kanalsalget er jo ikke noget nyt. Men det afgørende er, at sikre, at vi i SAP får skabt de tilbud, der både teknologisk og prismæssigt kan sikre, at de mindre virksomheder knytter sig til SAP, siger Niels Theilmann-Møller.

Her peger han på SAPs platformskifte fra en stor løsning med mange håndtag til en modulbaseret platform med mange services som et vigtigt element.

Hele platformskiftet baserer sig på visionerne om service orienteret arkitektur (SOA). Og Niels Theilmann Møller understreger, at netop SAP's avancerede SOA-arbejde har været et væsentligt incitament for ham til at tage jobbet.

Selv om Niels Theilmann Møller bliver en del af topledelsen i SAP, så har han valgt at have sin fysiske base på SAP's kontor i Københavns Nordhavn.

Efter en lang periode i München har han sammen med hustruen og den lille søn valgt at slå sig ned i Malmö.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere