Fredagens aviser om it

Fest eller fyringer i TDC. Fuld fart på digitalt musiksalg. It-folk arbejder længere og længere. Farlige elektronikforfalskninger i omløb. Nyt datingsite for virksomheder. Terma i ny alliance med svenske Saab. Bingo til danskerne - ikke poker. Rovsing bange for at ramme loftet. Etrade fjerner de sidste gebyrer. Encyklopædien går online.

Fest eller fyringer i TDC

I snart et år har TDC's nye ejere, fem hovedrige kapitalfonde, prædiket "business as usual." Fyringsrunder er udelukket, ekstraordinære sparetiltag bandlyst, og strategien ligger fast - men så fik TDC ny topchef, og nu venter store ændringer så alligevel forude. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Fuld fart på digitalt musiksalg

Salget af musik på nettet stiger markant, mens priserne falder. Chef for TDC Musik Søren Tvilsted regner med priser på 50 kroner for et album om tre-fire år. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

It-folk arbejder længere og længere

De ansatte i it-branchen arbejder som aldrig før, konstaterer fagforeningen Sam-Data/HK på baggrund af en Megafon-undersøgelse blandt medlemmerne. 13 procent af alle it-ansatte arbejder minimum 45 timer om ugen, og 40 procent arbejder mere end 40 timer om ugen, viser undersøgelsen. For to år siden viste en tilsvarende undersøgelse, at blot syv procent havde arbejdsuger på mere end 45 timer. Opsving og strukturreform er medvirkende faktorer. (Politiken)

Farlige elektronikforfalskninger i omløb

Specialgruppen SKAT Task Force Varemærkeforfalskning er bekymrede, fordi der i stigende omfang beslaglægges elektronikprodukter, som ikke er sikkerhedsgodkendt. "Igennem den senere tid har vi fundet mange falske opladere til mobiltelefoner. Og det er bekymrende, da denne form for produkter ikke er sikkerhedstestet, og derfor kan udgøre en sikkerhedsrisiko for forbrugerne. Der kan eksempelvis mangle en sikring i dem, og det kan i værste fald betyde, at opladeren kan bryde i brand," siger Lars Kryger Nielsen fra SKAT's specialgruppe for vareforfalskninger. (Politiken)

Nyt datingsite for virksomheder

Nu vil en ny skandinavisk baseret internetportal spille en rolle indenfor fremtidens Business2Business matchmaking. Konceptet bag BusinessTradeNet går ud på, at man som virksomhed vil få kontakt til nye forretningspartnere, agenter, distributører og investorer. BusinessTradeNet er en videreudvikling af konceptet Agenturer.no, som i de sidste to år har betjent det norske marked. (Erhvervsbladet)

Terma i ny alliance med svenske Saab

Terma i Århus har som den største danske virksomhed inden for forsvars- og flyindustrien underskrevet en samarbejdsaftale med den svenske industrigigant Saab. Aftalen giver allerede her og nu Terma en ordre på Gripen-flyet på 10 millioner kroner med mulighed for flere kontrakter. Terma er på verdensplan førende inden for design om produktion af strukturdele og elektronik samt kontrol og integration af elektroniske selvforsvarssystemer til alle typer militære fly. (Børsen)

Bingo til danskerne - ikke poker

Danske Spil lancerer i næste uge bingospil på nettet og forventer en trecifret millionomsætning på det nye forretningsområde. Indtil videre får danskerne mulighed for at spille fire forskellige varianter, men til næste år vil der komme flere til. (Børsen)

Rovsing bange for at ramme loftet

Risikoen for at ramme den øvre grænse for salget til rumfartsindustrien er en væsentlig årsag til, at Rovsing A/S nu går på Københavns Fondsbørs - OMX. På grund af såkaldte modkøbsaftaler med udlandet er det begrænset, hvor meget Rovsing og danske konkurrenter tilsammen kan sælge til rumfartsindustrien. "Vi kan ikke komme over 180 millioner kroner," siger medstifter og bestyrelsesformand i virksomheden Søren A. Rasmussen. (Børsen)

Etrade fjerner de sidste gebyrer

Onlinemægleren Etrade tager nu konsekvensen af den seneste tids priskrig på aktiehandel og fjerner telefonhandelsgebyret. "Når man ser bort fra prisen på at drive lokale filialer, er udgiften til de basale finansielle serviceydelser efterhånden så beskeden, at vi ikke længere vil være bekendt at tage penge for den. Vi ønsker et gennemsigtigt marked, hvor kunderne kan se, hvad de skal betale, og derfor vil vi helt af med gebyrkulturen," siger direktør for Etrade i Danmark, Bjørn Sibbern. (Børsen)

Encyklopædien går online

I dag går Den Store Danske Encyklopædi online i en både udvidet og løbende opdateret udgave under navnet Gyldendals Online Leksikon. Der venter brugerne mere end 250.000 artikler, 10.000 illustrationer og over 1000 lyd- og filmklip. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere