Erhvervslivets medielicens forhandlet på plads

Alle virksomheder med mindst en ansat skal fremover betale en årlig erhvervsmæssig tv-licens på 593 kroner plus moms. Ifølge Dansk Industris direktør Poul Scheuer er den aftalte ordning "tålelig."

DR og repræsentanter for erhvervslivet har i fællesskab forhandlet en ny medielicens for erhvervsvirksomheder på plads.

Ifølge aftalen skal alle virksomheder med mindst en ansat fremover betale en årlig erhvervslicens på 593 kroner plus moms. Bliver virksomheden drevet fra privatadressen, skal der ikke betales erhvervslicens.

Ordningen træder i kraft 1. januar 2007 og løber foreløbig i fire år.

Væsentlig billigere

Den ny erhvervslicens er væsentligt billigere, end der var lagt op til i de første oplæg, og det opfatter Dansk Industris Poul Scheuer som positivt.

- Vores udgangspunkt i DI har været, at omlægningen af licensbetalingen burde føre til, at erhvervslivet ikke længere skulle betale licens. Pointen er jo, at alle husstande fremover kommer til at betale en medielicens, og herved har alle jo bidraget. Men når der nu også i fremtiden skal opkræves licens hos erhvervslivet, er den aftalte ordning tålelig, udtaler direktør Poul Scheuer, Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Baggrunden for erhvervslivets medielicens er den medieaftale, der i sommer blev indgået mellem regeringen og Folketingets øvrige partier minus Enhedslisten.

Medielicensen bliver på 2.090 kroner årligt frem til 2010 og omfatter alle apparater, der kan modtage billedprogrammer og - tjenester, herunder computere og visse mobiltelefoner.

Manglede erhvervslivet

I sommer blev der ikke nået en aftale for erhvervslivet, men den er så på plads nu.

Prisen er i øvrigt ikke det eneste DI's direktør udtrykker tilfredshed med i den nye medielicens:

- Hertil kommer, at den nye ordning er let at administrere, fordi der fremover skal betales én licens for hver firmaadresse uanset antallet af licenspligtige apparater, udtaler Poul Scheuer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere